Tokió 2020: az ausztrál softballválogatott érkezett meg elsőként

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.01. 09:43
A július 23-án kezdődő tokiói olimpia résztvevői közül elsőként az ausztrál softballválogatott érkezett meg kedden Japánba, ahol megkezdi 47 napos edzőtáborát.

A csapat a Tokiótól 80 kilométerre elhelyezkedő Ota városában tartózkodik majd a játékok rajtjáig, a Kyodo japán hírügynökség beszámolója szerint tokiói landolásuk után mindannyian negatív koronavírus-tesztet szolgáltattak. A küldöttség minden tagja megkapta már az oltást, ugyanakkor mindennap tesztelni fogják őket. Japán sajtóértesülések szerint az ausztrálok szállodájában három emeletet kizárólag számukra különítettek el, mert ezzel is csökkenteni akarják annak a lehetőségét, hogy más vendégekkel találkozzanak.

Japánban még mindig sokan ellenzik az olimpia megrendezését, a járvány negyedik hulláma miatt 10 prefektúrában, köztük Tokióban egészségügyi vészhelyzet van érvényben június 20-ig. A 125 millió lakosú ázsiai ország átoltottsága alacsony, a legutóbbi információk szerint három százaléknál jár, de kormányközeli források szerint június 21-től újabb helyszíneken lehet majd vakcinát felvenni.

Az egyik japán napilap hétfőn nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatása szerint a lakosság több mint 60 százaléka a játékok újabb halasztása, vagy törlése mellett foglalt állást. A tokiói olimpia lemondásáról szóló online petíciót 414 ezren írták alá, míg a megrendezés mellett kampányoló hasonló dokumentumot több mint 93 ezren.

A világjárvány miatt tavalyról idén nyárra halasztott olimpia augusztus 8-ig tart, a paralimpia pedig a tervek szerint augusztus 24-én kezdődik és szeptember 5-én ér véget.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik