Tokió 2020: 100 nappal az olimpia előtt 118 kvótánál járnak a magyarok

K. T. I.K. T. I.
2021.04.13. 09:31
null
Az olimpiai ötkarika Tokióban (Fotó: AFP)
Száz nappal a tokiói olimpia rajtja előtt a klasszikus csapatsportágak közül férfi és női vízilabdában, valamint női kézilabdában biztos a magyar részvétel. A kvóták száma 118, öten pedig tartalékként utazhatnak majd a játékokra – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

 

Az MTI felidézi, bekerülhet még az ötkarikás mezőnybe 3x3-as kosárlabdában a férfi és a női csapat is. Hagyományos kosárlabdában, labdarúgásban, röplabdában, strandröplabdában, gyeplabdában, rögbiben, baseballban és softballban nem lesz magyar együttes.

Ugyanakkor 14 egyéni sportágban – asztaliteniszben, atlétikában, birkózásban, evezésben, kajak-kenuban, országúti kerékpárban, ökölvívásban, öttusában, sportlövészetben, tornában, medencés és nyíltvízi úszásban, vitorlázásban, vívásban és vízilabdában – már fix kvótákkal, kvótásokkal rendelkezik Magyarország, további kettőben – cselgáncsban és triatlonban – pedig biztosan lesz magyar induló a kvalifikációs időszak zárultával.

A programba be-, illetve visszakerült öt új sportág – a baseball/softball mellett a hullámlovaglás, gördeszka, sportmászás és karate – versenyei közül csupán utóbbiban mutatkozik remény arra, hogy magyar sportolóért szoríthassanak a szurkolók – tette hozzá az MTI.

A női kardcsapat Budapesten szerzett kvótát (Fotó: Tumbász Hédi)
A női kardcsapat Budapesten szerzett kvótát (Fotó: Tumbász Hédi)



A már említetteken kívül biztosan nem lesz magyar résztvevő gumiasztalban, lovassportban, és kevés az esély a kvalifikációra BMX-ben, pályakerékpárban, golfban, műugrásban, szinkronúszásban és szlalom kajak-kenuban.

A Magyar Olimpiai Bizottság várakozása nem változott az olimpia halasztásával, 13 magyar érmet prognosztizál a nyári játékokra, amelyen 150-160 fős csapattal számol – írja a távirati iroda.

Legutóbb, Rio de Janeiróban 160 magyar versenyző állt rajthoz, és 15 éremmel, 8 arannyal, 3 ezüsttel és 4 bronzzal tért haza a küldöttség – idézte fel az MTI.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek