Televízió: nemzetközi díjat nyert a Sport Tv „anyacége” a KHL-lel

Vágólapra másolva!
2013.05.23. 16:50
A Chello Central Europe kapta a legjobb televíziós közvetítést gyártó társaság díját a Kontinental Hockey League (KHL) május 22-i, moszkvai évértékelő gáláján.

Tavaly még csak jelölt volt, idén viszont már hivatalosan is a Chello Central Europe (CCE) készíti a legjobb KHL-közvetítéseket. Ötödik éve rendezik meg Moszkvában a KHL hivatalos évadzáró gáláját, ahol az Év játékosa, az Év edzője és a Legjobb csapat címek mellett a Legjobb gyártó céget is díjazták. Ez utóbbi elismerést idén a Chello Central Europe kapta. A CCE immár második éve felel a KHL-közvetítésért, a 2011–12-es szezonban a Lev Poprad, a 2012–13-as szezonban pedig már két csapat, a Lev Prága és a Slovan Bratislava mérkőzéseinek jelét gyártotta, a képeket átvették szerte Európában, sőt az NHL lockout alatt az ESPN első Észak-Amerikában is élőben közvetített KHL-mérkőzése éppen egy Lev Prága–Dinamo Moszkva találkozó volt.

„Ez a díj is mutatja, hogy a minőségi, saját gyártású műsorokban van a jövő. Az élő közvetítések mindig is különleges szegmensét képezték a televíziózásnak. A Lev Prága és a Slovan Bratislava 'host broadcastereként' a Chello Central Europe büszke erre a díjra, ami bizonyítja, hogy a csapatok játéka és a közvetítés színvonala egyaránt emeli Közép-Kelet Európa jelentőségét a világ jégkorongjának térképén!" – nyilatkozta Málnay B. Levente, a Chello Central Europe vezérigazgatója.

A CCE tulajdonában lévő Sport Tv gazdag hoki-portfólióval rendelkezik, Magyarországon a KHL mellett az NHL küzdelmeit is közvetíti, de a magyar érdekeltségű Divízió I-es és a hoki-világbajnokság küzdelmei is a három sportcsatornán (Sport1, Sport2 és SportM) láthatóak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik