Tékvandó Eb: Füredi Rebeka ötödik, Magyarország két éremmel zárt

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.10. 16:37
null
Füredi Rebeka az ötödik helyen zárta a szófiai Eb-t (Fotó: wtftaekwondo.hu)
Füredi Rebeka ötödik lett a nők 67 kilogrammos kategóriájában a szófiai tékvandó Európa-bajnokság szombati versenynapján – számolt be róla az MTI.

 

A 16 között kezdő magyar versenyző nyitó meccsén ukrán ellenfelét legyőzte (5–2), a következő körben azonban alulmaradt (6–26) horvát riválisával szemben a hazai szövetség tájékoztatása szerint.

Hasonlóképpen egy győzelemmel és egy vereséggel fejezte be szereplését az Eb-n a magyar csapatból utolsóként fellépő Patakfalvy Csenge is, aki 62 kilóban a legjobb 16 közé jutásért pontozással diadalmaskodott moldovai vetélytársa felett (18–16), nyolcaddöntős meccsén azonban kikapott bosnyák ellenfelétől (4–20), így búcsúra kényszerült.

Az olimpia műsorán is szereplő, koreai eredetű küzdősport bulgáriai kontinensviadalát két éremmel – és így az eddigi legsikeresebb Eb-mérleggel - zárta Magyarország: az 54 kilogrammos Salim Omar az első magyar sportági aranyat nyerte meg a tékvandósok felnőtt Európa-bajnokságainak történetében, míg Patakfalvy Luca bronzérmet szerzett az 53 kilogrammosok súlycsoportjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik