Tékvandó: újabb magyar érem az Európa-bajnokságon

Vágólapra másolva!
2021.04.09. 17:40
null
Patakfalvy Luca bronzérmet nyert a szófiai Európa-bajnokságon (Fotó: wtftaekwondo.hu)
Az 53 kilogrammos súlycsoportban szereplő Patakfalvy Luca bronzérmet szerzett pénteken a szófiai tékvandó Európa-bajnokságon – számolt be róla a hivatalos honlapján magyar szövetség.

 

Patakfalvy Luca a nyolcaddöntőben az olasz Sarah Alt, a negyeddöntőben a spanyol Alma María Pérezt győzte le, majd a legjobb négy között a török Zeliha Agris már túl nagy falatnak bizonyult.

Patakfalvy a magyar küldöttség második érmét szerezte a kontinensviadalon: csütörtökön az 54 kilogrammos súlycsoportban szereplő Salim Omar az első helyen zárt az Eb-n.

„El kell ismerni, hogy a török lány erősebb volt, és hát van hová fejlődnünk – mondta az MTI-nek Patakfalvy Miklós, a Magyar Tékvondó-szövetség elnöke. – Apaként természetesen büszke vagyok a teljesítményre, az pedig sportágunk szempontjából kiemelkedő tény, hogy most először nyertünk két érmet felnőtt Európa-bajnokságon. És a kettőből az arany ráadásul történelmi, mert korábban soha nem volt felnőtt Európa-bajnokunk.”

A pénteki napon küzdött még Józsa Levente, aki a 68 kilóban a 32 között búcsúzott.

A szombati programban magyar részről Füredi Rebeka (67 kg) és Patakfalvy Csenge (62 kg) lesz érdekelt.

A vasárnapig tartó Eb, melyen hét magyar szerepel, a koronavírus-járványra tekintettel a lehető legszigorúbb szabályok mentén zajlik, a résztvevők folyamatos ellenőrzés mellett a külvilágtól hermetikusan elzárva küzdenek az érmekért és világranglista-pontokért – írja az MTI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik