TE: megállapodás az Egyetem, a TFSE és a Vasas SC között

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.12.18. 16:14
Háromoldalú megállapodást írt alá pénteken a Testnevelési Egyetem, a TFSE és a Vasas Sport Club.


A Vasas pénteki közleménye szerint az érintettek az általános stratégiai partnerség mellett egyes sportágakban is együttműködnek majd.
A Vasas pénteki közleménye szerint az érintettek az általános stratégiai partnerség mellett egyes sportágakban is együttműködnek majd.

A feleknek ezáltal lehetőségük nyílik többek között közös szakmai programok megvalósítására, az egyetemi szakok népszerűsítésére, fiatal edzők foglalkoztatására és a szakemberek továbbképzésére is. Ezen túlmenően komoly lehetőség lehet a Vasas és a TFSE sportági együttműködései folytán a közös csapatok versenyeztetése, és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra-használat összehangolása is – írták.

„Rendkívül fontos a Testnevelési Egyetem számára, hogy a nagy hagyományú klubokkal olyan szakmai együttműködés jöjjön létre, amely az egyes sportágak fejlesztésére közvetlenül kihat, és a fiatal hallgatók, valamint sportolók tehetséggondozására is pozitív hatással van” – mondta a közlemény szerint Mocsai Lajos, az egyetem rektora.

„Ez a megállapodás egy újabb fontos állomás a Vasas család életében, egy fővárosi nagy egyesület számára létfontosságú, hogy magas színvonalon tudja biztosítani a szakmai működését” – idézték
Markovits Lászlót, a Vasas SC elnökét.

„A TFSE egy olyan szakmai műhely, amelynek kötelessége, hogy a felhalmozott tudást és a különböző módszertanokat átadja a többi magyar sportegyesület részére” – fogalmazott a közlemény szerint Sós Csaba, a TFSE elnöke, kifejtve: ez az első együttműködési megállapodásuk egy jelentős fővárosi egyesülettel, ezért nagy reményekkel és várakozásokkal vágnak bele érintett szakosztályaikkal a közös munkába.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik