Sznúker-vb: Ronnie O'Sullivan hatodszor a világ tetején!

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.08.16. 20:48
null
Ronnie O'Sullivan hatodik világbajnoki címét nyerte (Fotó: AFP)
Hatodik sznúkervilágbajnoki címét nyerte Ronnie O'Sullivan: az angol klasszis a 2020-as sheffieldi vb-döntőben 18:8-ra győzte le honfitársát, Kyren Wilsont. A Rakéta rekordot jelentő 37. pontszerző versenyét nyerte, vb-címek tekintetében pedig feljött az örökranglista második helyére – már csak a hét vb-győzelemmel rendelkező Stephen Hendry előzi meg.

 

Ahogy arról beszámoltunk, a szombati játéknapon Ronnie O'Sullivan 8:2-es előnyre tett szert, majd Kyren Wilson sorozatban négy frémet megnyerve felzárkózott 8:6-ra, és végül 10:7-es eredménnyel zártak a vasárnapi folytatás előtt. A délutáni szakaszban a Rakéta rendkívül kiegyensúlyozottan sznúkerezett, és csak egy frémet engedett ellenfelének, az esti etapot 17:8-as vezetéssel várta – egy frém választotta el a világbajnoki címtől.

Ez pedig rögtön az elsőben meg is lett, hiszen egy 96-os brékkel lezárta a mérkőzést Ronnie O'Sullivan, aki hatodszor lett vb-győztes. Sikerével beérte az örökranglista második helyén Steve Davist és Ray Reardont, és már csak a hét vb-címmel rendelkező Stephen Hendry előzi meg.

A 44 éves O'Sullivan a legidősebb világbajnok 1978 óta, amikor Ray Reardon 45 esztendősen ült fel a trónra. Az angol játékos begyűjtötte a győzelemért járó 500 ezer fontos pénzdíjat (Kyren Wilson 200 ezer fonttal gazdagodott), mindemellett feljött a második helyre a világranglistán az éllovas Judd Trump mögé. A döntőbeli tíz frémes különbség a legnagyobb volt a 2008-as finálé óta – akkor ugyanilyen arányban szintén O'Sullivan nyert, méghozzá Ali Carter ellen.

„Sosem gondolkodom a trófeákon. Gyerekként nem álmodoztam róla, hogy itt leszek. Ennyi évvel és győzelemmel később azt mondhatom, valóra váltak az álmaim. Volt egy részem, amelyik eldöntötte, hogy nem vagyok elég kitartó egy ilyen torna megnyeréséhez. Félig-meddig esélyes voltam, de nem vártam el magamtól, hogy győzzek” – idézi a BBC Two Ronnie O'Sullivant a döntő után.

SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
DÖNTŐ

Kyren Wilson (angol, 8.)–Ronnie O'Sullivan (angol, 6.) 8:18

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik