Sznúker-vb: O'Sullivan bekezdett az elődöntőben, Selby előnyben

Vágólapra másolva!
2014.05.01. 23:56
null
Ronnie O'Sullivan (jobbra) egyelőre nagyon magabiztosan halad a világbajnoki döntő felé (Fotó: Action Images)
Meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő Ronnie O'Sullivan a sheffieldi sznúker-világbajnokság elődöntőjének első nyolc frémje alatt. A világelső 6–2-es vezetésre tett szert Barry Hawkinsszel szemben, akivel a tavalyi döntőt vívta. A világelső Neil Robertson egyelőre kétfrémes hátrányban van.


O'Sullivan–Hawkins 6–2

Ronnie O'Sullivan esélyeshez méltóan kezdett. Az angol címvédő amúgy is többet pihenhetett, hiszen a negyeddöntőben 13–3-ra nyert Shaun Murphy ellen, így csak két szakaszt kellett játszania. Ezzel szemben Barry Hawkins döntőfrémes ütközetett vívott Dominic Dale-lel. Így jóval többett kellett dolgoznia a továbbjutásért.

Az első nyolc frémben csak egy százas brék született, ezt O'Sullivan lökte a hetedik játékban 108-cal. Ami viszont ennél lényegesebb, hogy Hawkins 2–1-re vezetett, tehát O'Sullivan sorozatban öt frémet nyert. Ez a csata péntek délelőtt folytatódik.

Selby–Robertson 5–3

Az első négy frém után 2–2 volt az állás. Selby 133-as bréket lökött a negyedik játékban.

A szünet után Selby jobban játékba lendült. Bár Robertsonnak is megvoltak az esélyei, viszonylag könnyű állásokban többször is hibázott, emiatt Selby 5–2-re elhúzott. Robertson azért nem hagyta, hogy négyfrémes különbséggel térjenek nyugovóra, s megnyerte a nyolcadik játékot, méghozzá egy 130-as brékkel, ami már a 101. száz fölötti pontsorozata ebben a szezonban.

Kettejük párharca péntek délután folytatódik

SZNÚKER, VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
Elődöntő (a meccsek 17 nyert frémig tartanak)

Ronnie O'Sullivan (angol, 1.)–Barry Hawkins (angol, 5.) 6–2
Mark Selby (angol, 3.)–Neil Robertson (ausztrál, 2.) 5–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik