Sznúker-vb: kiesett a világelső Selby, Trump is a nyolc között

Vágólapra másolva!
2013.04.28. 00:11
Nagy meglepetésre már a nyolcaddöntők során kiesett a sheffieldi sznúker-világbajnokság egyik favoritja, a világelső Mark Selby. Az angol 13:10-re kapott ki honfitársától, Barry Hawkinstól. A mérkőzés harmadik szakaszára Selby még 9:7-es előnnyel fordult...

Selbynek így már biztosan nem jöhet össze a nagy tripla (Triple Crown), vagyis az Egyesült Királyság bajnoksága és a Masters megnyerése után nem lesz világbajnok. Ez a hármas egyébként korábban csak Steve Davisnek, Stephen Hendrynek (neki kétszer is) és Mark Williamsnek jött össze.

A vártnál simább hajrával ért véget Judd Trump és Marco Fu csatája. Az angol 9:7-es vezetése után az esti befejezésnél már csak Trump nyert frémet, így 13:7-tel ő is a legjobb nyolc közé jutott.

A tavalyi vb-döntő két résztvevője, Ronnie O'Sullivan és Ali Carter is elkezdték egymás elleni csatájukat. Az első nyolc frém után a címvédő O'Sullivan 5:3-ra vezet.

A szintén a végső győzelemre esélyesnek tartott kínai Ting Csün-huj meglepetésre eddig csak két játékot nyert a rendkívül összeszedett Mark King ellen.

SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
Nyolcaddöntő

Judd Trump (angol, 4.)–Marco Fu (hongkongi) 13:7
Mark Selby (angol, 2.)–Barry Hawkins (angol, 15.) 13:10
Részeredmények
Ronnie O’Sullivan (angol, 1.)–Ali Carter (angol, 16.) 5:3
Mark King (angol)–Ting Csün-huj (kínai, 10.) 6:2
Korábbi eredmények
Shaun Murphy (angol, 5. kiemelt)–Graeme Dott (skót, 12.) 13:11
Michael White (walesi)–Decsavat Pumjang (thaiföldi) 13:3
További párosítás

Stuart Bingham (angol, 9.)–Mark Davis (angol)
Robert Milkins (angol)–Ricky Walden (angol, 14.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik