Sznúker-vb: favoritok sikere – kialakult a legjobb 8 mezőnye

Vágólapra másolva!
2018.04.30. 21:20
null
Judd Trump a harmadik szakaszban rövidre zárta a történetet (Fotó: AFP)
Kialakult a negyeddöntő mezőnye a sheffieldi Crucible Színházban zajló sznúker-világbajnokságon. Utolsóként a kétszeres vb-győztes Mark Williams váltotta meg jegyét a legjobb nyolc közé, de szintén hétfőn fejezte be meccsét Judd Trump és Ting Csün-huj (Ding Junhui) is.

 

A világranglistán negyedik Judd Trump és Ricky Walden mérkőzésen hétfő este 8–8-ról folytatódott, utóbbi nyerte meg az első frémet. Ezután viszont esélye sem volt: a 2011-es döntős Trump sorozatban öt frémet is behúzott (az utolsót stílusosan százas brékkel), így biztosította továbbjutását. A 28 éves angol a negyeddöntőben John Higginsszel találkozik, akitől a 2011-es fináléban kikapott.

Ting Csün-huj tovább folytatta rendkívül magabiztos játékát. Az Anthony McGill elleni nyolcaddöntő első szakaszában 8–0-s előnyre tett szert vasárnap, majd a folytatásban a skót kozmetikázta az eredményt, 12–4-es állásnál jöttek vissza az asztalhoz hétfőn. A kínai sztár rövidre zárta: megnyerte az első frémet, így lezárta a mérkőzést.

„Nyugodt és koncentrált voltam, minden lehetőséget megragadtam a brékekre. Jól érzem magam, jól megy a játék – így Ting a skót McGill elleni győzelem után. – Barry Hawkins ellen nehéz dolgom lesz, nagyszerű sznúkeres. Minden évben jól játszik a Crucible-ben."

Mark Williams jutott utolsóként a negyeddöntőbe, miután a hétfő esti etapban 13–7-re legyőzte Robert Milkinst. A kétszeres vb-győztes 10–6-os vezetéssel érkezett a harmadik szakaszra, és egy pillanatig sem forgott veszélyben a továbbjutása. A 43 éves walesi egy 83-as és egy 72-es brékkel zárta le a meccset, és a következő körben a Ronnie O'Sullivant kiejtő Ali Carter vár rá.

SZNÚKER-VB 2018, SHEFFIELD
A 2. forduló végeredményei (ágrajz szerint)

Joe Perry (angol)–Mark Allen (északír, 16.) 8–13
Kyren Wilson (angol, 9.)–Jamie Jones (walesi) 13–5
John Higgins (skót, 5.)–Jack Lisowski (angol) 13–1
Ricky Walden (angol)–Judd Trump (angol, 4.) 9–13
Ting Csün-huj (kínai, 3.)–Anthony McGill (skót, 14.) 13–4
Lju Hao-tien (kínai)–Barry Hawkins (angol, 6.) 10–13
Mark Williams (walesi, 7.)–Robert Milkins (angol) 13–7
Ali Carter (angol, 15.)–Ronnie O'Sullivan (angol, 2.) 13–9

NEGYEDDÖNTŐ (ÁGRAJZ SZERINT)
Mark Allen (északír, 16.)–Kyren Wilson (angol, 9.)
John Higgins (skót, 5.)–Judd Trump (angol, 4.)
Ting Csün-huj (kínai, 3.)–Barry Hawkins (angol, 6.)
Mark Williams (walesi, 7.)–Ali Carter (angol, 15.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik