Sznúker-vb: alaposan elpáholták a kétszeres bajnokot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.26. 23:41
null
Ting Csün-huj óriási formában sznúkerezik Sheffieldben (Fotó: Action Images)
Már az első napon fény derült az első elődöntős kilétére a sheffieldi sznúker-világbajnokságon. A kínai Ting Csün-huj tőle régen látott nagyszerű játékkal ütötte ki a kétszeres világbajnok Mark Williamst.

 

A negyeddöntő talán legizgalmasabb meccsének ígérkezett Ting Csün-huj és Mark Williams összecsapása, de csalódniuk kellett azoknak, akik hosszan tartó izgalmakra számítottak.

A program szerint a kínai és a kétszeres világbajnok walesi játékos a keddi két szakasz után szerdán játszották volna a befejező részt, ám utóbbira már nincs szükség. Ting Csün-huj hatalmas fölénnyel már kedd este összegyűjtötte a végső győzelemhez szükséges 13 nyert frémet.

Ez az önbizalom növelése mellett fizikailag is számít, hiszen így az ázsiai klasszis egy plusznapot pihenhet.

Nagyon rosszul kezdett a hétfőn Ronnie O'Sullivant meglepetésre kiejtő Barry Hawkins. Alighanem a fáradtság az oka, hogy az amúgy is kitűnő formában sznúkerező Marco Fu 7–1-re (!) vezet az előző három vb-n mindig legalább elődöntős Hawkinsszal szemben.

Alan McManus nagyszerűen kezdett a korábbi négyszeres bajnok John Higgins ellen (3–1), ám utóbbi egy 4–0-s rohammal megfordította az állás, így most 5–3-ra vezet.

A világelső Mark Selby már 6–0-ra is vezetett a meglepetésember Kyren Wilson ellen, ám Wilsonnak sikerült összekapnia magát, és végül 10–6-ra csökkentette a különbséget a nap végére.

A vb részletes menetrendjét ide kattintva érheti el!

SZNÚKER-VB, SHEFFIELD
NEGYEDDÖNTŐ (ÁGRAJZ SZERINT)*
Ting Csün-huj (kínai)
–Mark Williams (walesi, 13.) 13–3

Részeredmények
Alan McManus (skót)–John Higgins (skót, 8.) 3–5
Ting Csün-huj (kínai)–Mark Williams (walesi, 13.) 13–3

Marco Fu (hongkongi, 14.)–Barry Hawkins (angol, 11.) 7–1
Kyren Wilson (angol)–Mark Selby (angol, 2.) 6–10

*Az egyik fél 13. nyert frémjéig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik