Szilágyi nem tudta megállítani a címvédőt, hatodik lett

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2010.11.06. 15:11
null
Szikágyi Áron jutott a legtovább, hatodik helyen végzett Párizsban (Fotó: Czagány Balázs, NS-archív)
Címkék
A női és a férfi kardozók versenyét rendezték a párizsi vívó-világbajnokság mai napján. A nők között Nagy Orsolya jutott a legtovább, ő a legjobb 16 között fejezte be szereplését. A férfiak mezőnyében Szilágyi Áron lett a legjobb magyar, a hatodik helyen zárt.

NŐI KARD

A tavaly vb-bronzérmes és a magyar női versenyzők közül szombaton is a legeredményesebben szereplő Nagy két győzelem után a negyeddöntőbe kerülésért viszonylag simán kapott ki Irene Vecchitől.

Az olasz már 4:0-ra vezetett, amikor Nagy az első tust adta. Ettől azonban nem csökkent Vecchi önbizalma, így 4:8-nál jött az egyperces pihenő. A magyar kardozó a továbbiakban sem tudott közelebb férkőzni, s végül öt találatnyi lett a különbség.

Nagy a 13. helyen végzett, Benkó Réka a 40., Pető Réka a 43., Várhelyi Anna az 55. lett.

FÉRFI KARD

A férfiaknál Szilágyi Áron és Iliász Nikolász jutott be a legjobb 16 közé, Decsi Tamás a 64 között, Nemcsik Zsolt pedig a 32 között búcsúzott.

„Még most sem tudom, mit kellett volna másképpen csinálnom – mondta a korábbi világbajnok Nemcsik Zsolt az MTI-nek másfél órával a vesztes asszója után. – A zsűri versenyfutást csinált az asszóból, aki előbb rajtolt, annak ítélte a tust, a koreai fiú pedig állandóan beleindult. Ezt elnézték neki, így nem igazán volt mit tenni. 2006-ban, amikor ezüstérmes voltam a világbajnokságon, vele vívtam az elődöntőt, akkor meg tudtam csinálni az akcióimat, most erre nem is volt lehetőség. Nem voltam ideges, próbáltam nyugodt maradni. Szerencsére hátra van még a csapatverseny, remélem, ott jobban alakulnak a dolgok."

Szilágyi Áron azt követően, hogy izraeli és román ellenfelén túljutott, a nyolcaddöntőben legyőzte az olasz Luigi Samelét is, mégpedig három tusnyi különbséggel. Az asszó első felében egyik vívó sem tudott jelentősebb előny kiharcolni, Szilágyi 8:7-es vezetésénél kezdődött a hivatalosan egyperces pihenő, amely az olasz lábsérülése miatt jóval hosszabb lett. Aztán már csak a magyar vívó vezetett, 12:12 után pedig már csupán ő ért el találatot.

A következő körben – immár a biztos éremért – nagyon nehéz ellenfél jutott neki a német világbajnok Limbach személyében. Nem is tudta borítani a papírformát, Limbach simán lépett tovább 15:7-tel.
Iliász Nikolász egy fordulóval hamarabb, a 16 között búcsúzott, mert bár egy darabig jól tartotta magát az orosz Venjamin Resetnyikovval szemben, 8:9 után már csupán egy tust adott. Ő a 13. helyen zárt, míg Nemcsik Zsolt a 20., Decsi Tamás pedig a 33. lett.

Holnap a női és a férfi tőrözők küzdelmeit rendezik.

VÍVÓ-VB, PÁRIZS 
FÉRFI KARD
A 64 között:
Iliász Nikolász–Tokunan Kenta (japán) 15:11
Szilágyi Áron–Alexandre Woog (izraeli) 15:4
Nemcsik Zsolt–Benedikt Beisheim (német) 15:11
Alexander Achten (argentin)–Decsi Tamás 15:11
A 32 között:
Iliász–Ku Pon Kil (dél-koreai) 15:14
Szilágyi Á.–Gelu Florin Zalomir (román) 15:14
Vo Jong Vo (dél-koreai)–Nemcsik 15:12
A 16 között:
Szilágyi Á.–Luigi Samele (olasz) 15:12
Venjamin Resetnyikov (orosz)–Iliász 15:9
A negyeddöntőben:
Nicolas Limbach (német)–Szilágyi Á. 15:7
Venjamin Resetnyikov (orosz)–Jaime Marti (spanyol) 15:7
Vo Jong Vo (dél-koreai)–Luigi Tarantino (olasz) 15:13
Cosmin Hanceanu (román)–Alekszej Jakimenko (orosz) 15:13
NŐI KARD
A 64 között:
Nagy Orsolya–Bianca Pascu (román) 15:11
Dagmara Wozniak (amerikai)–Várhelyi Anna 15:12
Ibtihaj Muhammad (amerikai)–Benkó Réka 15:12
Volha Kisialiova (fehérorosz)–Pető Réka 15:11
A 32 között:
Nagy O.–Joanna Hutchison (brit) 15:14
A 16 között:
Irene Vecchi (olasz)–Nagy O. 15:10 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik