Szabadidő: továbbra is az NSO a legsportosabb szerkesztőség!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2016.06.04. 18:55
null
A képen balról: Bányász Árpád, a Magyar Szabadidősport-szövetség sajtófőnöke, Rácz Péter, az NSO I csapatkapitánya és Czene Attila olimpiai bajnok úszó, az MSZSZ elnöke.
Átadták a „Magyarország Legsportosabb Települése” díjakat. A budapesti eseményen elhangzott, hogy több mint 900 ezren sportoltak a Kihívás Napján. A szerkesztőségek külön versenyében a Nemzeti Sport Online I-es csapata győzött, az NSO II a harmadik helyen végzett.

 

Az ország legnagyobb szabadidősportos eseményén a legkisebb falvaktól kezdve a nagyobb városokig, a megyeszékhelyektől a fővárosig tömegek vettek részt. A díjátadón beszédet mondott többek között Kozmann György, sportért felelős helyettes államtitkár is.

Az idén Hernádszentandrás, Nagynyárád, Nyírtura, Nyíradony, Makó, Kazincbarcika és Újpest bizonyult a legsportosabbnak. 2016-ban is nevezhettek tanintézmények. Az iskolák versenyében a Mérk-Vállaj Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola és az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola volt a három legsportosabb intézmény.

Sportoltak a tűzoltó-parancsnokságok, valamint a sportszerkesztőségek is. Utóbbi kategóriában tarolt a Nemzeti Sport Online. Az első csapatunk révén 2015 után ismét győztünk! Az NSO II a harmadik helyen végzett. Az ezüstérmes a Sportime Magazin csapata lett.

2016-ban a rendezvény fő támogatója a Coca-Cola Testébresztő programja volt. A benevezettek száma több mint 1.5 millió fő, a ténylegesen sportolók száma 920 376 fő volt. Tavaly több mint 70 millió percet, 2016-ban 71 098 995 percet sportoltak a május 25-i Kihívás Napján.

KIHÍVÁS NAPJA, 2016
Sportszerkesztőségek versenye

1. Nemzeti Sport Online I (Rácz Péter – csapatkapitány, Hegyi Dániel, Izsányi Szabolcs, Kántor Barnabás, Kormanik Zsolt)
2. Sportime Magazin
3. Nemzeti Sport Online II (Borbély László – csapatkapitány, Hercze Kristóf, Kerényi Ervin, Sz. Nagy Tamás, T. Szabó Gábor)

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek