Szabadidősport: jól állnak a hazai világesemény előkészületei

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.08.07. 13:35
Czene Attila szerint a Magyar Szabadidősport-szövetség (MSZSZ) 98 százalékban készen áll az októberi budapesti világkongresszus megrendezésére.

Az MSZSZ elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, összeállt a Nemzetközi Szabadidősport-szövetség (TAFISA) nemzetközi konferenciájának programja, amelyre október 14. és 18. kerül sor a Pesti Vigadóban.

„Mintegy hatvan-hetven ország képviselőit várjuk a tanácskozásra, amelyre kétszázan már elküldték a regisztrációjukat” – közölte Czene Attila, hozzátéve: bízik abban, hogy a résztvevőknek a hagyományos magyar vendégszereteten kívül értékes szakmai programokat és információkat is tudnak nyújtani.

Az elnök szeretné, ha Magyarország bebizonyítaná, hogy nemcsak a versenysportban nagyhatalom, hanem a szabadidősportban is az élen jár, hiszen a sportban mindennek az utóbbi az alapja.

Wolfgang Baumann, a TAFISA főtitkára azt mondta: elégedett, mert jól haladnak az előkészületek, és a konferencia témáját – tartós örökség a szabadidősportban – is remekül sikerült megválasztaniuk a magyar szervezőknek. A főtitkár szerint jó döntés volt, hogy Czene Attila személyében olimpiai bajnok került az MSZSZ élére, mert ez is erősíti a szabadidősport szerepét.

Baumann egyúttal azt javasolta magyar kollégájának, hogy Budapest 2024-es olimpiai pályázatában feltétlenül említsék meg azt, hogy a magyar főváros a szabadidősport területén is világeseménynek adott otthont.

Végezetül Czene Attila arról beszélt, hogy az idei szabadidősport-rendezvényekkel az októberi világkongresszust kívánják felvezetni. Ezek közül a legjelentősebb az Európai Sporthét lesz, amely a kontinensen szeptember 7. és 13. között zajlik majd, itthon azonban hetedikétől egészen a hónap végéig lehet csatlakozni a mozgás népszerűsítését célzó kezdeményezéshez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik