Svájc: magyar lett az év edzője az alpesi országban

Vágólapra másolva!
2016.12.19. 08:42
Jordanov Zoltánt választották meg a 2016-os év edzőjének Svájcban. A magyar tornaedző az olimpiai bronzérmes Giulia Steingruber trénereként kapta meg az elismerést.

Jordanovot októberben a Svájci Olimpiai Bizottság életműdíjjal tüntette ki a helyi tornasport érdekében végzett kiemelkedő munkájáért. Jordanov Zoltán 2007 óta vezette a svájci tornászválogatottal, és az ország női tornasportja a legnagyobb sikereit az ő irányítása mellett érte el.Giulia Steingruber olimpiai bronzérme Rióbana svájci női tornasport első ötkarikás dobogós helyezése volt. A magyar edző az év végével visszavonul posztjáról, utódja Fabien Martin.életműdíjjal tüntette ki a helyi tornasport érdekében végzett kiemelkedő munkájáért. Jordanov Zoltán 2007 óta vezette a svájci tornászválogatottal, és az ország női tornasportja a legnagyobb sikereit az ő irányítása mellett érte el.Giulia Steingruber olimpiai bronzérme Rióbana svájci női tornasport első ötkarikás dobogós helyezése volt. A magyar edző az év végével visszavonul posztjáról, utódja Fabien Martin.

Giulia Steingruber olimpiai bronzérme ellenére sem nyerte meg az év női sportolója választást Svájcban, a díjat az alpesi síző Lara Gut érdemelte ki. A férfiaknál az olimpiai bajnok kerékpáros Fabian Cancellara diadalmaskodott
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik