Strandvilágjátékok: bronzérmes a magyar aquatlonváltó

LIPICZKY ÁGNESLIPICZKY ÁGNES
Vágólapra másolva!
2019.10.15. 08:09
null
A bronzérmes váltó tagja, Kropkó Márta (Fotó: MOB/Szalmás Péter)
Újabb magyar érem született a dohai strandvilágjátékokon, a Kropkó Márta, Dévay Márk alkotta vegyes váltó bronzérmes lett aquatlonban.

 

Már a hétfői egyéni versenyek alapján sejteni lehetett, hogy a magyar vegyes váltó éremeséllyel rajtol a keddi versenyen a dohai Strandvilágjátékokon. A férfiaknál Dévay Márk ezüstérmet nyert, a nőknél a fiatal Kropkó Márta remek versenyzéssel a negyedik helyet kaparintotta meg.

A keddi közös folytatás bronzérmet hozott a számukra, a spanyol és az azeri váltó mögött a harmadik helyen ért célba a magyar csapat.

„A hétfői egyéni verseny után, amelyen a negyedik helyen zártam, bekerülhettem a vegyes váltóba. A táv 1.25 km futás, 500 méter úszás és újra 1.25 km futás volt, amit Dévay Márknak és nekem is kétszer kellett teljesíteni. Én kezdtem és Márk volt a befutó, aki nem mellesleg szenzációsan versenyzett. Számomra már az óriási megtiszteltetés volt, hogy tizenhat évesen bekerülhettem a dohai csapatba, hogy a nevem mellett ott szerepel, hogy #olympicteamhungary . A mezőnyben én voltam a legfiatalabb, az egyetlen gyerek, s hétfőn az egyéni versenyben sikerült megvernem a felnőtt aquatlon világbajnokság első három helyezettjét, amit még most sem hiszek el. Ma pedig ez a bronzérem… A hideg rázott, libabőrös voltam a dobogón, annyira meghatódtam. Ezt az érzést természetesen köszönöm a szüleimnek, akik futáson és biciklin edzenek, valamint az úszóedzőmnek, és a barátaimnak” – mondta lelkesen Kropkó Márta, a korábbi kiváló Ironmanes, Kropkó Péter lánya.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik