Sportvilág: sportsérülések – veszélyben egy életpálya?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.12. 13:59
A Csisztu Sport Cast 6., legújabb epizódjában a vendég Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó, valamint Nagy László kétszeres BL-győztes korábbi magyar válogatott kézilabdázó volt, akik a sportsérülésekről, a megelőzésről és a visszatérésről beszélgettek.

Szabó Tündesportért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő, a sporttudományok doktora (PhD), címzetes egyetemi docens, ügyvéd, sportjogi szakjogász, egészségügyi szakjogász, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó, három gyermek édesanyja. Doktori értekezését a „Sportsérültek jogai a sportolók védelmében. Az élsport során elszenvedett hosszú távú egészségkárosodás bemutatása és megelőzése a Sportjog és az Egészségügyi Jog tükrében” címmel írta. Szabó Tündesportért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő, a sporttudományok doktora (PhD), címzetes egyetemi docens, ügyvéd, sportjogi szakjogász, egészségügyi szakjogász, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó, három gyermek édesanyja. Doktori értekezését a „Sportsérültek jogai a sportolók védelmében. Az élsport során elszenvedett hosszú távú egészségkárosodás bemutatása és megelőzése a Sportjog és az Egészségügyi Jog tükrében” címmel írta.

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutó, az első magyar atléta, aki futószámban világmezőnyben érmet szerzett és súlyos sérüléséből tért vissza a pályára, és Nagy László kétszeres Bajnokok Ligája-győztes magyar válogatott kézilabdázó, akit 2011-ben a világ legjobbjának választottak és 22 éven keresztül tudott aktívan sportolni és Magyarország legsikeresebb férfi kézilabdázójaként vonult vissza.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik