Sportrádió: Szilas olimpiai aranya mérvadó lett a pályafutásomban – Berki

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.01.25. 18:30
null
Berki Krisztiánnak példakép volt Csollány Szilveszter (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A Sportrádió vendége volt Berki Krisztián. A 2012-ben Londonban lólengésben olimpiai bajnok tornász a hétfőn elhunyt Csollány Szilveszterről való kapcsolatáról, emlékeiről beszélt a Hazafutás című műsorában.

„A sydney-i olimpiai győzelmétől kezdve példakép volt nekem – mondta az olimpiai bajnok tornász, Berki Krisztián. – Előtte is láttam már tornázni, ismertem az eredményeit, de a 2000-ben aratott győzelme nagyon mérvadó lett a pályafutásomban, onnantól kezdtem el jobban koncentrálni, és talán mondhatom, hogy fejben megértem a feladatra. Kezdtem hinni benne, hogy akár én is lehetek olimpiai bajnok. Úgyhogy Szilas hatalmas példakép előttem.”

„A 2002-es világbajnokság után felkerültem a felnőttválogatottba, és együtt edzhettem Csollány Szilveszterrel is. Újoncként nem mertem szólni senkihez. Szilas bálvány volt, és csak úgy lestem az edzéseit, hogy miket és hogyan csinál. Amikor belerázódtam az edzésekbe, a mindennapokba, már közvetlenebb volt. Vagy én kértem tanácsot, vagy ő adott.”

„Nem tudom, hogy barátnak nevezhetem-e, sajnos annyi időt nem töltöttünk együtt. Ahogy véget ért a pályafutása, egy picit eltávolodott tőlünk, de ettől függetlenül nagyon meghatározó volt az életemben.”

„Az edzéseit nézve láttam, hogy nagyon céltudatos és precíz, és hogy amit kitűzött maga elé, azt eléri.

„A debreceni világbajnokságon még hiányzott a vb-arany a nyakából, de mindent feláldozott, küzdött érte. Nagyon jó testi adottsággal rendelkezett, de ez kevés lett volna, mert egy olimpiai bajnok sokkal több mindenből áll össze. Jó volt látni, hogy idősebb fejjel is még ott van és küzd, és ez a mentalitása a kórházig megmaradt.”

Tudta, hogy mire képes a szervezete, és megpróbálta kihozni belőle a maximumot. Egy sportoló ilyen a civil életben is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik