Sportrádió: Szabó László is az első kilencbe várja a mieinket a sakkolimpián

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.07.29. 09:48
null
Szabó László (Fotó: Földi Imre)
Ács Péterhez, a magyar válogatott játékos-kapitányához hasonlóan Szabó László, a Magyar Sakkszövetség elnöke is az első kilencbe várja férfi és női csapatunkat is az indiai Chennaiban pénteken (ma) kezdődő sakkolimpián.

A sportvezető a Sportrádió Hazafutás című műsorában Csisztu Zsuzsának elmondta, „egy számjegyű helyezésben reménykedik”a férfiak és a nők esetében is. Hozzátette, a magyar játékosok többségével ma már sportpszichológusok is foglalkoznak.

Szabó László hangsúlyozta, a mentális felkészültségen túl nagyon fontos a sakkban a játékosok jó fizikai állóképessége. A versenyzők ennek érdekében részt is szoktak venni erőnléti edzéseken, még ha azok értelemszerűen nem is annyira intenzívek, mint a testi kontaktussal járó sportágakat űzők esetében.

Kapás Róbert, a szövetség főtitkára a helyszínről bejelentkezve elmondta, a férficsapat keretében történt kényszerű változtatás miatt a magyar válogatott mégsem 16., hanem 19. kiemeltként vág neki a küzdelmeknek. Kapás a hölgyek kapcsán úgy véli, a 10. hely környéke lehet a realitás a mieink számára, de ő is reménykedik abban, hogy az első nyolcban sikerül végeznünk.


A TELJES BESZÉLGETÉST A LEJÁTSZÓRA KATTINTVA HALLGATHATJA MEG!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik