Sportrádió: Sikerült jó alapot letennünk, jó úton haladunk – Érdi Mária

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.03.27. 22:11
null
Érdi Mária nagyon motiváltnak érzi magát (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A kétszeres olimpikon vitorlázó Érdi Mária a Sportrádió Hazafutás című műsorában beszélt Virányi Zsolt műsorvezetővel a mallorcai Európa-kupán szerzett bronzérméről, valamint a jelenlegi egészségi állapotáról és a 2024-es olimpiáról.

 

 

„Hat napot vagyok Magyarországon azért, hogy találkozzak az erőnléti edzőmmel és a gyógytornászommal. Meg persze azért is jöttem haza, hogy feltöltődjek és kiszakadjak egy kicsit a vitorlázásból. Emellett ezen a héten fizikai felméréseket is csinálunk” – mondta Érdi Mária, aki március 20-án bronzérmet nyert a mallorcai Európa-kupa futamon.

A kétszeres olimpikon magyar versenyző arról is beszélt, hogy három hete a koronavírussal is meg kellett küzdenie. „Nem érzem magam még annyira top formában, de az erő eredményeim az utolsó, novemberi felmérés óta javultak, szóval ez egy jó visszajelzés, azonban a kardió eredményeimet nem érzem a legjobbnak. Három hete voltam koronavírusos, tíz napig nem tudtam edzeni, de amikor újrakezdtük akkor is csak óvatosan.”

Érdi Mária arról is beszélt, hogy a mallorcai Európa-kupán eléggé elfáradt, hiszen a háromnapos verseny első két napján három futamot rendeztek, valamint a szél is eléggé fújt. „Fáradt voltam ezt elismerem, főleg az első nap után, de jó volt látni, hogy a többiek is fáradtak a hosszú futamok után. A legnehezebb az volt, hogy az ember akármennyire is fáradt, meg tudja őrizni a koncentrációját az utolsó nap is.”

Hozzátette, jó volt a futam mezőnye, a világbajnok is elindult, de a 80 indulóból csupán 20-an voltak profik, a többiek ifik vagy félprofik.

„Ez egy gyakorlóverseny volt a világkupa előtt, az eredményre nem is fókuszáltunk annyira. A legfontosabb az volt, hogy ismét versenyszituációban voltam, és megnéztük, hogy mik azok a hiányosságok amiken dolgoznunk kell a következő hónapokban” – folytatta gondolatait Érdi.

Érdi Mária számára az idei év első világkupafutama következik Mallorcán, amire a mai nap folyamán vissza is utazott Mallorcára, majd április végén Franciaországban folytatja szereplését.

A műsorvezető azt is megkérdezte az ifjúsági világbajnok és Európa-bajnok vitorlázótól, hogy mennyire motivált a 2024-es párizsi olimpiával kapcsolatban. „Nagyon motivált vagyok. Az olimpia után volt elég sok időm gondolkozni, hogy min csúszott el, miért nem jött össze az az eredmény, amit szerettem volna. Azt is átgondoltam, hogy hogyan szeretném felállítani ezt a következő olimpiai ciklusra, amiben már benne vagyunk. Úgy érzem sikerült egy elég jó alapot letenni, jó úton haladunk, de ez majd megmutatkozik azon a sok versenyen amin el fogok indulni. Az első kvalifikációs világbajnokságunk jövőre lesz. Remélem, hogy az elsőn sikerül megszerezni a kvótát Párizsba, és úgy tudok készülni tovább” – zárta az interjút Érdi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik