Sportpolitika: újabb négy évig Mesterházy a SOSZ elnöke

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.31. 17:33
Vezetőségválasztó küldöttgyűlést tartott a Sportegyesületek Országos Szövetsége a Magyar Sport Házában. Újabb négy esztendőre, immár a harmadik ciklusára választották újra az elnöki poszton Mesterházy Attilát.

A régi-új elnök a szakmai beszámolóhoz fűzött szóbeli kiegészítésében kifejtette, hogy a sport érdekeinek felül kell írnia a napi politikai vitákat, mert az szolgálja a magyar sikerágazat érdekeit. Helyesnek tartja, hogy a kormány jelentős összegeket szán sportcélokra. Ő azonban az elosztásban – nemcsak a SOSZ elnökeként, hanem magánemberként is – a sportegyesületeknek adna prioritást, hiszen azok a remélt, tartós sikerek igazi letéteményesei.

Az elosztás gyakorlatában a SOSZ által korábban kialakított és alkalmazott, komplex értékelést tartja üdvözítőnek, amelyben nemcsak az olimpiai pontok, hanem az egyesületi élet más, fontos jellemzői (sportolók és szakosztályok, foglalkoztatott szakemberek száma, az utánpótlás-korosztályok mennyiségi és minőségi mutatói) is jelentős súllyal esnek latba. Nemcsak a nemzetközi sikerek fontosak az országnak, hanem a sport kedvező népegészségi hatásai is.

Az elnökség tagjai: Czerpán István, Dervarics Attila, Farkas Ferenc, Göbölyös Lászlóné, Hazsik Endre, dr. Kovács Antal, Májné Forisek Erzsébet, Markovits László, Mátyás Gábor, Molnár Imre, Őze István, Tóth Endre, Török Ottó, Ujhidy Tibor. Általános alelnököt és a feladatterv által megkívánt számú alelnököt az elnökség választ.

A felügyelő bizottság elnöke Ludvig Zoltán maradt, a tagjai: Horváth Ferenc, Kuszbel Ferenc, dr. Molnár Sándor, Takács László.

A küldöttgyűlésen Mesterházy Attila díszoklevéllel köszöntötte a 110 éves Tipográfia Testedző Egyesületet és az 50 éves KSI-t. Egyéni elismerésben részesült Horváth Ferenc, Horváth Zoltán és Ujhidy Tibor.

A jókívánságok mellé ajándékot vehetett át a nyolcvan éves Till István, aki a SOSZ-ban, annak megalakulás óta, huszonnégy éve végez kiemelkedő munkát
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik