Sportpolitika: Szabó Tünde a WADA elnökével egyeztetett

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2020.07.01. 15:55
null
Szabó Tünde (balra) örül a sportoló-központúság előtérbe kerülésének (Fotó: Nemzeti Sport)
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár Witold Bankával, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség elnökével egyeztetett szerdán.

Videóbeszélgetésben egyeztetett szerdán Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Witold Banka, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke, aki a WADA működésével összefüggő stratégiai célok és aktualitások kapcsán kezdeményezett online megbeszélést a magyar államtitkárral.

Witold Banka kiemelten fontosnak tartja a WADA és a tagállami kormányzatok közötti együttműködést, így a japán, a francia és a dél-afrikai sportminiszter után Szabó Tündét is megkereste. Az egyeztetés során Banka beszámolt a szervezet új stratégiai célkitűzéseiről, a doppingellenőrzéseket érintő új innovációs tervekről, valamint arról, hogy a WADA a versenyzők érdekeit és szerepét a korábbiaknál hangsúlyosabban szeretné működése középpontjába állítani.

Szabó Tünde üdvözölte a sportoló-központúság előtérbe helyezését, hiszen ez a szemlélet tovább erősítheti a minél hosszabb sportolói karrierek alakulását egészséges és tiszta körülmények között. A WADA-val való intenzív együttműködés hazánknak a doppingellenes küzdelemben betöltött szerepét, szakmai befolyását is erősíti, ezért a felek arról állapodtak meg, hogy a jövőben rendszeresen, személyesen is egyeztetnek a doppingellenes küzdelemmel kapcsolatos kihívásokról, előrelépésekről.

„Fontosnak tartom, hogy a WADA rendelkezzen egy szakmailag megalapozott, stabil stratégiai tervvel, hiszen ennek segítségével képes lesz arra, hogy a doppingellenes küzdelem során kitűzött céljait meg tudja valósítani” – nyilatkozta a sportért felelős államtitkár. – „Korábbi sportolóként kiemelten fontosnak tartom a sportolók és jogaiknak védelmét, külön öröm a sportolókat megillető doppingellenes jogok törvényének elfogadása.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik