Sportlövészet: miért nem lett futballista Péni Istvánból?

PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)
Vágólapra másolva!
2020.08.27. 15:31
Péni Istvánt többnyire puskával a kezében szoktuk látni valamelyik lőtéren, ahogy kizökkenthetetlen nyugalommal koncentrál a lőtáblára. Nos, a horgászathoz is kell a türelem, így ezt a sportot is neki találták ki. Ahogy ideje engedi – márpedig most az van bőven, miután elhalasztották a tokió olimpiát –, gyerekkori barátaival, Andrással és Áronnal elvonul egy, a nyüzsgő fővárostól távol eső horgásztóhoz. A Sportkrém stábját is az egyik horgásztúrájára hívta meg.

Azt ígérte, reggel nyolcra hal is lesz, de az interjúba végül úgy kezdtünk bele, hogy egyetlen ponty sem akadt a horogra. A beszélgetés során elmondta, a 20 kilós ponty kifogását tűzte ki célnak, s az is szóba került, hogy bár a 23 éves Európa-bajnok olimpikon olyan családba született, amelyben generációk óta jelen van a fegyver, 12-13 éves koráig mégis a labdarúgás volt az első számú sportág az életében. Csakhogy súlyosan megsérült a térde, s míg ebből lábadozott, akkor váltott a szülei által is magas szinten művel sportlövészetre.

Videónkban azt is elárulja, hogy szívesen venne részt főzőműsorban, sőt, ez már meg is történt, s a felvétel előtt majdnem el kellett mennie borzra vadászni.

Mire végeztünk az interjúval, amelynek hosszabb változata a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletében lesz olvasható, horogra akadt a várva várt ponty is. A fiúk azt mondják, András igazán különleges tőpontyot fogott ki, amelyet egy rövid fotózás után természetesen visszaengedtek a tóba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik