Sportlövészet: magyar érmek a vegyes számokban

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.11.20. 21:25
null
Péni István Mészáros Eszterrel párban nyerte meg a vegyescsapatversenyt (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Légpuskában a Mészáros Eszter, Péni István kettős nyerte a vegyescsapat-versenyt a Hungarian Open elnevezésű sportlövő viadalon, a budapesti Fehér úti Nemzeti Lőtéren.
Mészáros és Péni a 10 méteres szám aranymérkőzésén 17-7-re győzte le a Milda Marina Haugen, Hári Péter norvég-magyar duót. A hazai szövetség tájékoztatása szerint a magyar A-csapat végig jól lőtt, a kvalifikáció első részében is a legjobb volt 634,6 körrel, és a másodikban is győzött 419,5 körrel. Ugyanebben a versenyszámban a bronzmérkőzésen a magyar B-csapat – Bajos Gitta és Pekler Zalán - 17-5-re győzött Szijj Katinka és Vas Péter, a Komárom VSE kettőse ellen.

Légpisztolyban a Major Veronika és Tátrai Miklós alkotta magyar egyes számú együttes az aranyért rendezett párharcban 17–11-re kikapott a Zorana Arunovic, Dusko Petrov szerb kettőstől, így ezüstérmes lett. A bronzmérkőzésen a csehek egyes csapata – Veronika Schejbalova, Jindrich Dubovy összeállításban – 17–13-ra nyert Magyarország kettes számú együttese, Sike Renáta és Szemán Dávid ellen. A kvalifikáció első részében Sikéék 571 körrel a második, Majorék 570-nel a harmadik helyen végeztek, ezzel léptek tovább a nyolc közé, majd a Q2-ben Majorék 382 kört teljesítettek, másodikak lettek, így lőhettek az aranyért. A kvalifikáció második részében Sikéék 379 körrel a harmadik helyen zártak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik