Sportlövészet: két magyar elsőség a vegyes csapatszámokban a Hungarian Openen

Vágólapra másolva!
2022.11.19. 19:19
null
Péni István és Dénes Eszter tarolt (Fotó: Tumbász Hédi)
A 10 méter légpisztoly és a 10 méter légpuska vegyes csapatszámában is magyar győzelem született a XVIII. Hungarian Open nemzetközi sportlövőviadalon a Fehér úti Nemzeti Lőtéren szombaton.


A hazai szövetség beszámolója szerint mindkét számban a kvalifikáció első részében az első nyolc helyen kellett végezni a továbbjutáshoz, majd a második etapban már a sorrend is fontos volt, hiszen az első két helyen álló együttes az aranyéremért lőhetett, míg a harmadik és negyedik a bronzéremért állhatott a lőállásba a 16 pontig tartó küzdelemben.

A légpisztolyos vegyescsapatok 10 méteres versenyszámában a BHSE A együttese – Dávid Krisztina és Rédecsi Máté – győzött, miután az aranymérkőzésen 17:11-re jobbnak bizonyultak a spanyolok A csapatánál (Sonia Franquet, Freije Torneiro Martin). A bronzmérkőzésen az UTE párosa, Varga Zalay Babett és Tóth Gábor 16:6-ra győzött az ukránok ötös számú kettőse (Galina Avramenko, Anvar Mammadov) ellen.

A légpuskás vegyescsapatok 10 méteres versenyszámban taroltak a magyarok. Az aranyérmet a Dénes Eszter, Péni István alkotta UTE 1 nyerte meg, miután az aranyéremért zajló mérkőzésen 16:14-re diadalmaskodott a Komáromi VSE 1-es csapata (Bajos Gitta, Pekler Zalán) felett. A bronzmérkőzésen a Tarr Vivien, Hári Péter összeállítású BHSE-UTE 16:14-re bizonyult jobbnak az UTE 2-es együttesénél, Toma Dorinánál és Hammerl Sománál.

A pisztolyosoknál 19, a puskásoknál 13 csapat indult.

Vasárnap az úgynevezett openen a felnőttek és a juniorok együtt lövik az egyes egyéni számokat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik