Sportgazdaság: nemzetközi konferencia a Groupama Arénában

Vágólapra másolva!
2017.05.10. 13:03
null
Balról jobbra: Kun Gábor, Oláh Zsanett, Mocsai Lajos és Kovács Ágnes (Fotó: Nagy-Pál Tamás)
Első alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem a Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát, amely május 18-án és 19-én lesz Budapesten, a Groupama Arénában. A szervezők célja a sportgazdaság, képzés és innováció fejlődésének elősegítése és a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolása.

Csaknem 100 hazai és nemzetközi szakértő tart előadásokat a konferencián. Az érdeklődök megismerhetik a legfrissebb trendeket, illetve bemutatkozik a sportipar területén tevékenykedő 20 legígéretesebb hazai vállalkozás, köztük a mára már világhírűvé vált Teqball is.

„Célunk, hogy egy olyan platformot teremtsünk a sportszakma legfontosabb hazai és határon túli szereplői számára, amely ösztönzi a tapasztalatok megosztását és az iparági párbeszédet, elősegítve a fejlődési irányok meghatározását és az exportlehetőségek feltérképezését. Mindezzel újabb lépést teszünk közös távlati célunk eléréséhez, a magyar sportgazdaság nemzetközi sikereihez” – mondta el a konferencia apropójából rendezett sajtóbeszélgetésen Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) igazgatója.

Az esemény társszervezőjeként feltűnő Testnevelési Egyetem rektora, Mocsai Lajos hozzátette: a remélhetőleg hagyományt teremtő konferencia újszerű szemlélettel és megoldásokkal felkelti a sport és a sporttudomány iránti érdeklődést, illetve teret adj új kutatási együttműködéseknek, innovatív gondolatoknak.

„Mindemellett a konferencia kiváló alkalmat teremt a magyar sport társadalmi, gazdasági és kulturális értékeinek, fejlesztési lehetőségeinek bemutatására is. Bízom benne, hogy a résztvevők számtalan szakmai ismerettel, valamint kapcsolattal gazdagodva, tehetségüket, képességeiket, tudásukat kibontakoztatják és azokat maguk, valamint a sporttársadalom javára eredményesen kamatoztatják” – fejezte be a rektor.

Az MNKH vezérigazgató-helyettese, Kun Gábor szerint a konferencia azért is bír nagy jelentőséggel, mert a sportgazdaság egyre nagyobb mértékben hasznosítja az innovatív eredményeket, hiszen így maradhatnak versenyképesek vagy válhatnak a szegmens zászlóshajójává.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik