Sportegészségügy: együttműködik az NVESZ és a Sportkórház

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.05. 17:33
Együttműködési szerződést kötött a Nemzeti Versenysport-szövetség (NVESZ) és az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), közkeletű nevén Sportkórház.

„A megállapodás értelmében a két intézmény több területen is együttműködik egymással annak érdekében, hogy a magyar felnőtt és utánpótlás-válogatott sportolók térítésmentesen vehessenek igénybe kötelező, valamint ajánlott, a minél hatékonyabb sportteljesítmény elérése érdekében hasznos egészségmegőrző szolgáltatásokat” – olvasható az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

Az NVESZ leszögezte, a legmagasabb szintű ellátást szeretné a válogatott sportolók részére biztosítani, a hagyományos egészségügyi ellátáson túl sportegészségügyi, sporthoz kapcsolódó speciális egészségügyi ellátások területén is.

A megállapodás értelmében az OSEI által működtetett komplex sportegészségügyi rendszer adta lehetőségeket a felnőtt és utánpótlás válogatott sportolók, edzőik, felkészítőik és segítőik rendelkezésére bocsátják, térítésmentesen vehetik igénybe az emelt szintű, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlásának megfelelően összeállított szűrővizsgálatokat, a teljesítménydiagnosztikai-, biomechanikai- és pályavizsgálatokat, sérülésmegelőző mozgásszervi felkészítést. Sérülés esetén pedig az OSEI több mint hat évtizedes gyakorlatának megfelelően, magas szintű sportsebészeti és sportrehabilitációs ellátást is.

A nem olimpiai sportágakat tömörítő szövetség részéről Mészáros János elnök, a kórház képviseletében Soós Ágnes főigazgató főorvos írta alá a szerződést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik