Sastin arany-, Sleisz bronzérmes Minszkben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.11. 12:48
null
Sastin Marianna aranyérmet szerzett Minszkben
A fehérorosz fővárosban, Minszkben versenyeztek felnőtt és U23-as női válogatott birkózóink. A tizennégy fős magyar alakulatból az 58 kilogrammosok között szerzett aranyérmet a világbajnok Sastin Marianna, míg a 63 kilogrammosoknál Sleisz Gabriella révén bronzérem is jutott a mieinknek. Galambos Ramóna és Németh Zsanett ötödik lett.

A háromszoros szabadfogású olimpiai bajnok, hétszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok, Alekszandr Medvegyről nevezték el azt a felnőtt szabadfogású (288 induló) és női (112 induló) nemzetközi versenyt, ahová a világ minden pontjáról érkeztek versenyzők. Magyarország is képviseltette magát, igaz, csak a női szakágban mérkőztek meg a mienk, de ott majdnem a legjobb csapatunkkal vettünk részt.

A két napos megmérettetés első felvonásában nem sikerült érmet nyerniük versenyzőinknek, hiszen csak Jäger Szimonetta és Sándor Klaudia tudott egy-egy mérkőzést nyerni. A második napon azonban már több győzelem jutott, sőt, a budapesti világbajnokságon aranyérmet szerző Sastin Marianna négy mérkőzésen is győzött, és a dobogó tetejére állhatott. A Vasas SC kiválósága ukrán, moldovai és orosz birkózókat vert meg a döntőig vezető úton, majd a fináléban az Ázsiai-játékok bronzérmesét, a kazah Abdildinat győzte le 9:5 arányban.

A másik magyar érmet Sleisz Gabriella szállította, aki a 63 kilogrammosok között honfitársát, Szabó Eliánát tusolta be 2:1-nél a negyeddöntőben, majd őt fektette két vállra a későbbi győztes, a kétszeres olimpiai bronzérmes kolumbiai Renteria. A bronzéremért zajló csatában Gabi ukrán vetélytársával szemben 3:1-re diadalmaskodott, így az előkelő harmadik helyen zárta a versenyt.

Két ötödik helyezettünk Galambos Ramóna és Németh Zsanett lett. Előbbi két oroszt győzött le, majd egy kazah birkózótól kapott ki az elődöntőben, ám a bronzmérkőzéstől kisebb sérülés miatt kénytelen volt vissza lépni. A 75 kilogrammosok között Németh Zsanett a negyeddöntőben tussal győzött ukrán ellenfelével szemben, majd ő is tusvereséget szenvedett a döntőbe jutásért. A bronzmérkőzésen az orosz Katajeva a tavalyi junior Eb-döntő után ismét legyőzte az újpesti birkózót.

A magyar versenyzők mérkőzései

Döntő
58 kg: Sastin Marianna–Ajim Abdildina (kazah) 9:5

Bronzmérkőzések
58 kg: Irina Husjak (ukrán)–Galambos Ramóna, sérülés miatt visszalépett
63 kg: Sleisz Gabriella–Szolomija Volska (ukrán) 3:1
75 kg: Anzsela Katajeva (orosz)–Németh Zsanett *1:1

További eredmények
48 kg: Kőrösi Kitti és Váncza Ivett egy-egy vesztes mérkőzés után kiesett.
53 kg: Dénes Mercédesz egy, míg Bubori Dorina két vereség után esett ki.
55 kg: Jäger Szimonetta egy győzelem és egy vereség után esett ki.
60 kg: Reinis Borostyán egy vereséget követően esett ki.
63 kg: Szabó Eliána egy vereség után búcsúzott.
69 kg: Vanessa Wilson egy vereség, míg Sándor Klaudia egy-egy győzelem és vereség után esett ki.
75 kg: Száraz Vivien egy vereséget követően búcsúzott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik