Sakkvilágbajnok-jelölti torna: Caruana legyőzte Anandot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.03.23. 19:01
Továbbra is két játékos áll az élen a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti tornán, csakhogy a korábbi világbajnok Viswanathan Anand helyett Fabiano Caruana csatlakozott az orosz Szergej Karjakinhoz.

A viadal honlapja szerint az eddig félpontos hátrányban lévő amerikai nagymester a világos bábukat vezetve éppen indiai ellenfelét győzte le szerdán a tizedik fordulóban, ezáltal riválisát megelőzte, míg az ezúttal döntetlent elérő Karjakint utolérte.

Az orosz fővárosban nyolc nagymester küzd egymással, hogy eldöntse, ki legyen Magnus Carlsen, a norvég sakkvilágbajnok kihívója. A jövő hét keddig tartó, kétfordulós, 420 ezer euró (130 millió forint) összdíjazású torna győztese 95 ezret kap, egyúttal megküzdhet Carlsennel New Yorkban sorra kerülő novemberi döntőben.

Holtverseny esetén az egymás elleni eredmény, másodikként a több nyert játszma, majd az úgynevezett Berger-Sonneborn pontszám rangsorol.

SAKK, VILÁGBAJNOKJELÖLTEK TORNÁJA, MOSZKVA
10. FORDULÓ

Szvidler (orosz)–Nakamura (amerikai) döntetlen
Karjakin (orosz)–Giri (holland) döntetlen
Caruana (amerikai)–Anand (indiai) 1:0
Aronjan (örmény)–Topalov (bolgár) döntetlen
Az állás: 1. Karjakin és Caruana 6-6 pont, 3. Aronjan és Anand 5.5-5.5, 5. Giri 5, 6. Szvidler 4.5, 7. Nakamura 4, 8. Topalov 3.5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik