Sakkvilágbajnok-jelölti torna: Anand utolérte az éllovast

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.03.24. 19:06
Továbbra is két játékos áll az élen a moszkvai sakkvilágbajnok-jelölti tornán, csakhogy Szergej Karjakin helyett a korábbi világbajnok Viswanathan Anand csatlakozott az amerikai Fabiano Caruanához.

A viadal honlapja szerint az eddig félpontos hátrányban lévő indiai nagymester a világos bábukat vezetve éppen orosz ellenfelét győzte le csütörtökön a 11. fordulóban, ezáltal megelőzte őt, és utolérte az ezúttal döntetlent elérő Caruanát.

Az orosz fővárosban nyolc nagymester küzd egymással, hogy eldöntse, ki legyen Magnus Carlsen, a norvég sakkvilágbajnok kihívója. A jövő hét keddig tartó, kétfordulós, 420 ezer euró (130 millió forint) összdíjazású torna győztese 95 ezret kap, egyúttal megküzdhet Carlsennel New Yorkban sorra kerülő novemberi döntőben.

Holtverseny esetén az egymás elleni eredmény dönt, ez Caruana és Anand esetében előbbinek kedvezne. Másodikként a több nyert játszma, majd az úgynevezett Berger-Sonneborn pontszám rangsorol.

SAKK, VILÁGBAJNOKJELÖLTEK TORNÁJA, MOSZKVA
11. FORDULÓ

Aronjan (örmény)–Szvidler (orosz) 0:1
Topalov (bolgár)–Caruana (amerikai) döntetlen
Anand (indiai)–Karjakin (orosz) 1:0
Giri (holland)–Nakamura (amerikai) döntetlen
Az állás: 1. Anand és Caruana 6.5-6.5 pont, 3. Karjakin 6, 4. Aronjan, Giri és Szvidler 5.5-5.5, 7. Nakamura 4.5, 8. Topalov 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik