Sakk: Gotth’Art-kupa Portisch Lajossal és Beljavszkijjal

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2010.02.19. 14:40
Hétfőtől március 3-ig először rendezik meg a Gotth’Art-kupa nemzetközi sakktornát, amelynek két legnevesebb résztvevője a Nemzet Sportolója, Portisch Lajos és a szlovén Alekszandr Beljavszkij lesz.

A versenynek a néhány hónapja megnyílt szentgotthárdi Gotth’Art Wellness and Conference Hotel ad otthont, a mérkőzések minden nap 14.30 órakor kezdődnek – hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón.

A húszszoros sakkolimpikon, nyolcszoros világbajnokjelölt, 72 éves Portisch lesz a torna korelnöke, a legfiatalabb résztvevő pedig a 13 éves Rapport Richárd, aki – Lékó Péter nyomába lépve – már két nagymesteri teljesítménnyel büszkélkedhet. Szintén indul a magyar sakkozás nagy ígérete, a 18 esztendős és már nemzetközi nagymester Prohászka Péter. A tíztagú mezőny legmagasabb Élő-pontszámát a még szovjet színekben négyszeres sakkolimpiai bajnok,ma márszlovén színekben versenyző Beljavszkij (2657) tudhatja a magáénak.

A főverseny mellett megrendezik a legtehetségesebb fiatalok számára kiírt Tehetség és kurázsi nemzetközi mesterversenyt is.

„Fontosnak tartom, hogy az internet segítségével Kanadától Ausztráliáig sok millióan láthatják a játszmákat – jelentette ki Portisch Lajos. – Szeretném bizonyítani, hogy tudok még egyeneset húzni, hogy még nem remeg meg a kezem. Kíváncsi vagyok, hogy mire megyek a fiatalok ellen. Őszintén örülök, hogy nem alkalmazzák a manapság egyre divatosabb harminclépéses szabályt, hogy ennyi húzás alatt nem lehet remit ajánlani. Máskülönben azonnal visszaléptem volna. Remélem a sakk Wimbledonjában, a spanyolországi Linaresben jelenleg is zajló szupertornán Topalovék is megtekintik a partijaimat."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik