Sakk: Giri fél pontra megközelítette Nyepomnascsijt

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.04.23. 19:47
null
Anish Giri győzelmével felzárkózott az éllovas mögé (Fotó: AFP)
A holland Anish Giri győzött a 11. fordulóban, így fél pontra felzárkózott a változatlanul egyedüli éllovas orosz Jan Nyepomnascsij mögé a sakkvilágbajnok-jelöltek jekatyerinburgi tornáján.

 

A koronavírus-járvány miatt több mint egy évig szüneteltetett és hétfőn újrakezdett viadal pénteki játéknapján Anish Giri a kínai Ting Li-zsent múlta felül. Nyert az orosz Alekszandr Griscsuk is, aki a francia Maxime Vachier-Lagrave-val szemben gyűjtötte be a teljes pontot, míg a nyolcfős nagymestermezőny harmadik orosz tagja, Kirill Alekszejenko döntetlenre végzett a másik kínaival, Vang Haóval.

Jan Nyepomnascsij, aki az amerikai Fabiano Caruanával remizett, 7 pontjával vezet a 6.5 ponttal álló Giri és a 6 pontos Caruana előtt.

Az 500 ezer euró összdíjazású, 14 fordulós verseny első helyezettje lesz a norvég világbajnok, Magnus Carlsen kihívója. A páros mérkőzést november 24. és december 16. között Dubajban rendezik.

SAKK
VB-JELÖLTEK TORNÁJA (Jekatyeringburg)
11. FORDULÓ

Jan Nyepomnascsij(orosz)–Fabiano Caruana (amerikai) döntetlen
Kirill Alekszejenko (orosz)–Vang Hao (kínai) döntetlen
Alekszandr Griscsuk (orosz)–Maxime Vachier-Lagrave (francia) 1:0
Anish Giri (holland)–Ting Li-zsen (kínai) 1:0
Az állás: 1. Nyepomnascsij 7 pont, 2. Giri 6.5, 3. Caruana 6, 4. Griscsuk, Vachier-Lagrave 5.5–5.5, 6. Vang 5, 7. Alekszejenko 4.5, 8. Ting 4

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik