Sakk: a Pick Szeged sikere a válogatottnak is erőt ad - Lékó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.21. 13:14
Magyarország–Lengyelország válogatott csata, olimpia Tromsőben, bombaerős magyar bajnokság Zalakaroson. Biztosan nem unatkoznak a legjobb magyar sakkozók a következő hónapokban.

„A Pick Szeged kézilabda EHF-kupa-győzelme a magyar sakkválogatottnak is erőt ad az augusztusi sakkolimpiára – mondta Lékó Péter a Magyar Sakkszövetség szerdai sajtótájékoztatóján. – Norvégiában nem mi vagyunk a favoritok, de az első hat között szeretnénk végezni. Egy érem már bravúrnak számítana, hiszen ezt az olimpiát is minden idők legerősebbjeként harangozzák be. Akár tíz hely is múlhat egyetlen fél ponton, így inkább a küzdeni tudásra kell helyezni a hangsúlyt."

A legjobb magyar nagymester kitért a tavalyi évére is, amelyet a saját szavai szerint brutális nyomás alatt játszott végig. „Most mentálisan nagyon jó állapotban vagyok. Tavaly egyetlen szabadnapom sem volt, mert minden időt az Ananddal való együttműködésnek rendeltem alá. (Lékó Péter is segítette az indiai játékost a Magnus Carlsen elleni világbajnoki döntőben – a szerző). Az olimpiára szeretnék csúcsformába kerülni, habár sakkban nem nagyon lehet ilyesmit időzíteni."

Sem a férfi, sem a női csapat összetétele nem ismert még az olimpiára, de Lékó Péter, Almási Zoltán és Polgár Judit szereplése biztosnak mondható.

Június 8. és 13. között a lengyel válogatottal mérkőzik meg Budapesten a Horváth Tamás vezette férfi és a Hazai László irányította női együttes. Előbbiben Polgár Judit, Almási Zoltán, Balogh Csaba, Rapport Richárd, Erdős Viktor és Berkes Ferenc, utóbbiban Gara Tícia, Gara Anita, Mádl Ildikó, Papp Petra, Rudof Anna és Vajda Szidónia szerepel majd.

Péntektől rendezik meg a 33. Zalakarosi Sakkfesztivált, amely egyben nyílt magyar férfi és női bajnokság is lesz. Ezen részt vesz többek között Rapport Richárd, Portisch Lajos, a Nemzet Sportolója és a kétszeres sakkolimpiai bajnok Mádl Ildikó is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik