Sakk: a FIDE kártérítést követel Fehéroroszországtól

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.06.04. 16:13
A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) anyagi jóvátételt követel Fehéroroszországtól, amiért visszalépett a világkupa lebonyolításától.

„Belorusszia nem viselkedett partnerként, és nem tudom, miért állt el Minszk a rendezéstől – nyilatkozta a TASZSZ-nak Arkagyij Dvorkovics, a FIDE orosz elnöke. – Megfogalmaztuk kártérítési igényünket, nem mi tartozunk nekik, hanem ők tartoznak nekünk pénzzel, elköltöttük az erőforrásainkat.”„Belorusszia nem viselkedett partnerként, és nem tudom, miért állt el Minszk a rendezéstől – nyilatkozta a TASZSZ-nak Arkagyij Dvorkovics, a FIDE orosz elnöke. – Megfogalmaztuk kártérítési igényünket, nem mi tartozunk nekik, hanem ők tartoznak nekünk pénzzel, elköltöttük az erőforrásainkat.”

A világkupát a fehérorosz főváros helyett Oroszországban, Szocsiban rendezik meg július 10. és augusztus 6. között, a torna nyereményalapja 1.89 millió dollár. A mezőnyben ott lesz a mindössze 18 éves Kozák Ádám, aki a vk selejtezőjének is számító hibrid Európa-bajnokságon a magyar sakkozók közül egyedül szerzett jogot az indulásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik