Ryder-kupa: régen várt sikert ünnepel az Egyesült Államok

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2016.10.03. 06:41
null
A győztes amerikai csapat (Fotó: Reuters)
Az Egyesült Államok válogatottja nyerte meg vasárnap az Európa elleni Ryder-kupát, az első számú golfcsapatversenyt a minnesotai Hazeltine-ban.

 

Már a zárónapi 12 egyéni párharc előtt is az amerikaiak vezettek, majd 60 ezer néző előtt a vasárnap is nekik sikerült jobban, és 2008 óta – sorozatban három vereséget követően – először diadalmaskodtak.

A végelszámolás szerint 17–11-re győzött az Patrick Reed, Jordan Spieth, J. B. Holmes, Rickie Fowler, Jimmy Walker, Phil Mickelson, Ryan Moore, Brandt Snedeker, Dustin Johnson, Brooks Koepka, Matt Kuchar, Zach Johnson összeállítású alakulat.

A péntektől vasárnapig tartó verseny első két napján páros mérkőzéseket rendeznek (ezt követően 9.6–6.5-re vezettek a tengerentúliak), a harmadik napon következett a 12 egyéni párharc, amelyből hetet az amerikaiak nyertek meg.

A 41. alkalommal megrendezett, kétévente sorra kerülő csapatversenyben – melyben 1977-ig a brit szigetek legjobbjaival mérkőzött meg az amerikai gárda – összesítésben is az amerikaiak állnak jobban, 26 győzelem és két döntetlen mellett mindössze 13-szor kaptak ki.

A 42. Ryder-kupának a franciaországi Saint-Quentin-en-Yvelines ad majd otthont 2018-ban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik