Ryder-kupa: a 2022-es kiírásból a magyar golf is profitálhat

Vágólapra másolva!
2015.08.31. 15:05
A 2022-es golf Ryder-kupára pályázó Ausztria együttműködésre törekszik a környező országokkal, többek között Magyarországgal is, így a magyar golf sokat profitálna abból, ha az osztrákok rendezhetnék meg a sportág legrangosabb csapatversenyét.

„A szakmai előnyön túl rendkívül nagy a jelentősége annak, hogy a partner országok, így Magyarország is részt vehetnek az Osztrák Golfszövetség szakmai programjaiban – érzékeltette Sugár András, a magyar szövetség elnöke a projekthez történő csatlakozás jelentőségét. – Lehetőséget kapunk, hogy klubjaink bemutatkozzanak a világ legnagyobb golfeseményén, illetve az azt megelőző kapcsolódó rendezvényeken, ami a golfturizmus fellendítéséhez, valamint az országimázs növeléséhez is hozzájárulhat.”Sugár András, a magyar szövetség elnöke a projekthez történő csatlakozás jelentőségét. – Lehetőséget kapunk, hogy klubjaink bemutatkozzanak a világ legnagyobb golfeseményén, illetve az azt megelőző kapcsolódó rendezvényeken, ami a golfturizmus fellendítéséhez, valamint az országimázs növeléséhez is hozzájárulhat.”

Az Egyesült Államok és Európa válogatottjának hét év múlva esedékes párharcát a Bécstől 30 kilométerre fekvő Oberwaltersdorf Fontana Golf Clubban rendeznék meg, a lebonyolítás becsült összköltsége eléri a 100 millió eurót.

Az osztrákok az általuk kezdeményezett szakmai összefogást Magyarország mellett nyolc másik országgal szeretnék megvalósítani. A projekt célja a régió golféletének fejlesztése, a fiatal játékosok számának növelése.

„Az együttműködés keretén belül az Osztrák Golfszövetség a jól működő szakmai programjainak megosztását, valamint a programok bevezetésének támogatását ajánlja” – olvasható a magyar szövetség hétfői közleményében.

A 44. Ryder-kupára Ausztria mellett Németország, Olaszország és Spanyolország pályázik. A döntést várhatóan novemberben hozza meg az európai szövetség.

A Ryder-kupát kétévente rendezik meg. A tavalyi skóciai viadalt – akárcsak a megelőző kettőt – Európa válogatottja nyerte meg. Az már korábban eldőlt, hogy jövőre Chaska (Egyesült Államok), 2018-ban a Párizs közelében található Saint-Quentin-en-Yvelines, 2020-ban pedig Haven (Egyesült Államok) lesz a házigazda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik