RUSADA: két hét alatt 91 doppingellenőrzés

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.06. 15:04
Június második felében 91 alkalommal végzett ellenőrzést az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA, oroszul RUSZADA) orosz sportolók körében – közölte a RUSADA főigazgató-helyettese, Margarita Pahnockaja, hozzáfűzve, hogy nem minden esetben jártak sikerrel.

„Összesen kilencvenegy ellenőrzést valósítottunk meg, mindegyiket a versenyen kívüli tesztelési program keretében, tizenhét esetben azonban kudarcot vallottunk, amennyiben a vizsgálni kívánt sportolók nem voltak ott az előzetesen megadott tartózkodási helyükön” – nyilatkozta a TASZSZ-nak Pahnockaja. „Összesen kilencvenegy ellenőrzést valósítottunk meg, mindegyiket a versenyen kívüli tesztelési program keretében, tizenhét esetben azonban kudarcot vallottunk, amennyiben a vizsgálni kívánt sportolók nem voltak ott az előzetesen megadott tartózkodási helyükön” – nyilatkozta a TASZSZ-nak Pahnockaja.

Az oroszországi teszteléseket március 27-én felfüggesztették a koronavírus-világjárvány miatt, s a RUSADA csaknem két hónapi kényszerszünet követően újította fel ellenőrző tevékenységét. A május 20. után levett minták között pozitívak is akadtak, az ügynökség június közepén azt közölte, hogy szakemberei 27 lehetséges szabálysértést fedeztek fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik