Rp. gyorskorcsolya-vb: a két Liu nem hibázott a selejtezőben

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.05. 17:36
null
Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang továbbjutása sem forgott veszélyben (Fotó: Tumbász Hédi)
Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is mindhárom távon továbbjutott a pénteki selejtezőből a rövid pályás gyorskorcsolyázók hollandiai Dordrechtben zajló világbajnokságán.

A váltóval olimpiai bajnok testvérpár mindhárom számban magabiztosan versenyzett, továbbjutásuk nem forgott veszélyben. A 25 éves Liu Shaolin 500 és 1000 méteren futamgyőztesként, míg a leghosszabb, 1500 méteres távon másodikként lépett tovább. A 22 esztendős Liu Shaoang pedig 1000 és 1500 méteren nyerte meg a futamát és 500-on kellett megelégednie a második továbbjutó pozícióval.

A nők délelőtti selejtezőjében Jászapáti Petra szintén hibátlanul zárt, míg Kónya Zsófia 500 méteren jutott tovább, a másik két távon kiesett.

Szombaton az 500 és az 1500 méter küzdelmeit, valamint a váltók elődöntőit bonyolítják le, vasárnap pedig az 1000 méter, a 3000 méteres szuperdöntő és a staféták fináléi szerepelnek a programban.

 

Bánhidi Ákos, aválogatott edzőjeés menedzsere:Egyértelműen léptünk előre, látszik, hogy az elmúlt egy hónapban sem sérülések, sem betegségek nem törték meg az edzéseket. A fejlődés nyilvánvaló, a megerősítés mindig jól jön, ám nem szabad hátradőlnünk, hiszen nagyon kemény futamok várnak ránk a világbajnokság szombati és vasárnapi napján.

Jászapáti Petra:Annyira jó volt újra versenyezni, többen mondták, milyen jól csúsztam a jégen. Öröm ezt hallani, mert éppen az volt a célom, hogy végre újra lazán korcsolyázzak. Persze, elfáradtam, de a pénteki selejtezők során nem szabad semmit a zsákban hagyni, hiszen ha nem jutsz tovább, elrontod a szombatodat és a vasárnapodat is.




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik