Rg: világsztárt is csodálhatnak az évnyitó magyar versenyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.26. 16:55
null
Melityina Sztanjuta lesz az egyik legnagyobb sztárja a Grácia Fair-kupának (Fotó: Reuters)
Február 5. és 7. között a Pestszentimrei Sportkastélyban rendezik meg a XII. ritmikus gimnasztika Grácia Fair-kupát, amely a 2016-os, olimpiai szezon egyik első nemzetközi – és első európai – versenye lesz. A szervezők huszonöt ország képviseletében mintegy 430 tornászt várnak – köztük több világklasszist is.

Az eddig bejelentett indulók közül a legnagyobb sztár a fehérorosz Melityina Sztanjuta, a világ egyik legjobb rg-se – a 22 éves versenyző huszonnégyszeres világ- és Európa-bajnoki dobogós, igaz, az aranyérmek „tüntetően kerülik” a nagy versenyen.

Sztanjuta bronzérmes volt egyéni összetettben a 2015-ös, stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, a világranglistán negyedik, az olimpián pedig mindenképpen az éremesélyesek között kell számolni vele. Vele együtt, az egyéni csapatversenyben nyert ezüstérmet a legutóbbi két világbajnokságon Arina Csaropa, de a fehérorosz küldöttség harmadik tagja is kiemelkedő képességű versenyző, az ifjúsági olimpiai ezüstérmes Marina Trubacs.

Az ukránok két fiatal versenyzőjüket, az Universiade-győztes Anasztaszija Mulminát és a junior Eb-ezüstérmes Valerija Haninát nevezik, a riói előolimpiai tesztversenyt (és azon keresztül a kvótaszerzést) megcélzó Vass Dóra pedig közvetlen riválisaival, a román Alexandra Piscupescuval és Ana Luiza Filiorianuval is összemérheti magát. A FIG nemzetközi verseny pénteki és szombati kvalifikációjában nyolcvan junior és negyven felnőtt tornász indul, a finálékat vasárnap rendezik meg.

RITMIKUS GIMNASZTIKA, XII. GRÁCIA FAIR-KUPA
Február 5-7., Budapest, Pestszentimrei Sportkastély

A résztvevő országok: Arab Emírségek, Ausztrália, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, Fehéroroszország, Görögország, Grúzia, Horvátország, Írország, Izrael, Kazahsztán, Kirgizisztán, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Nagy-Britannia, Oroszország, Örményország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik