Rg: két újonc a magyar csapatban az olimpiai kvalifikációs vb-n

Vágólapra másolva!
2015.09.01. 14:00
A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) kihirdette az olimpiai kvalifikációs ritmikusgimnasztika-világbajnokságon résztvevő versenyzők névsorát – a magyar küldöttség két vb-újonccal indul Stuttgartba.

A négy szerrel induló, a 2016-os pótkvalifikációs olimpiai tesztversenyt megcélzó Vass Dóra mellett az újonc Kiss Boglárka és Margaritisz Lili szerepel három szerrel Stuttgartban – utóbbi Kécza Daniella sérülése után került be a magyar csapatba. Vass Dóra mellett az újonc Kiss Boglárka és Margaritisz Lili szerepel három szerrel Stuttgartban – utóbbi Kécza Daniella sérülése után került be a magyar csapatba.

Az összetett egyéni címvédő orosz Jana Kudrjavceva sérülése rendbe jön a világbajnokságig, az első számú sportági hatalom legjobb egységével, három világbajnokkal indul.

A világbajnokságot szeptember 7. és 13. között rendezik meg. Ha már olimpiai kvalifikáció: hat nappal a rajt előtt még mindig tisztázásra vár a pontos menetrend, tudniillik a FIG két hivatalos dokumentuma egymásnak ellentmondó értelmezésre ad okot. Ami biztos: az egyéni összetett döntő első 15 helyezettje kijut Rióba (országonként legfeljebb két tornász). Ami kérdés: ki jut el a pótkvalifikációs tesztversenyre, melyen legalább hat további helyet osztanak ki?

Az egyik verzió – ez szerepel az eredetileg májusban kiadott, majd módosított szabályzatban – szerint azok az országok küldhetnek tornászokat a tesztversenyre, amelyek nem kvalifikáltak egyetlen versenyzőt sem a vb-n a legjobb tizenötbe.

A másik verzió – ez pedig a vb hivatalos honlapján szerepel – szerint egyszerűen az első tizenöt után végzett legjobb huszonkét tornász jut ki a tesztversenyre, függetlenül attól, hogy egy nemzet szerzett-e már automatikus kvalifikációt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik