Rg Eb: Vass Dórának és a junioroknak is jól ment, 16. és 8. helyről folytatják

Vágólapra másolva!
2011.05.27. 22:06
null
Kanajeva bűvöl: az olimpiai bajnok biztosan ül a trónján <br /> (Fotó: Reuters)
Vass Dórának és a junior kéziszercsapatnak is jól ment a minszki ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság első versenynapján: felnőtt élversenyzőnk a 16. helyen áll – az első tizenötbe várják, a látottak alapján ez reális –, junior kéziszercsapatunk a 8. helyen, míg Forray Fanni nem lehet igazán elégedett, a 42. helyet foglalja el.

Elsőként a juniorok (Böröcz Bianka, Szalai Hanna, Varhanyovszky Kincső, Varhanyovszky Villő, Kiss Barbara) léptek szőnyegre, hibátlan gyakorlattal a 8. helyen zártak. Szombaton lesz a második bemutatás az öt kötéllel, és a két pontszám alapján a legjobb nyolc jut be a vasárnapi fináléba.

Vass Dóra és Forray Fanni is labdával és karikával versenyzett egyéniben pénteken a felnőttek között. Vass labdával kezdett, amire 26.075-öt kapott, karikagyakorlata is jól sikerült, 26.000 ponttal. Forray a 42. helyen áll, karikagyakorlata 23.250-et, labdagyakorlata 23.350-et ért a bíróknál. Az egyéni csapatversenyben, melybe a felnőtt egyéni versenyzők gyakorlatai számítanak be, a magyarok a 14. helyen állnak.

„Jól sikerült az Eb-bemutatkozás, két hibátlan gyakorlatot hajtottam végre. Szombaton szeretnék még határozottabb és magabiztosabb lenni a szőnyegen" – mondta Vass Dóra az első nap után.

Az egyéni csapatversenyben Oroszország magabiztosan vezet 116.325 ponttal a házigazda Fehéroroszország (112.150) és Ukrajna (106.900) előtt, utánuk Azerbajdzsán, Bulgária, Izrael a sorrend.

Egyéniben az élen az olimpiai bajnok Jevgenyija Kanajeva áll, a fehérorosz Ljubov Csarkasina, az azeri Alija Garajeva és a kifejezetten jó napot záró bolgár Szilvia Miteva előtt. Némi meglepetés, hogy a junior kéziszercsapatok versenyében a bakizó oroszokat megelőzik a fehéroroszok és az izraeliek is.

RG EB, MINSZK
Az első nap után a labda- és a karikafinálé mezőnye is kialakult, különösebb meglepetés nélkül: a legcsalódottabbak az ukránok lehetnek, akik Alina Makszimenko hibája következtében nem adnak döntős versenyzőt.
A labda szerenkénti döntő mezőnye: Kanajeva (orosz), Dmitrijeva (orosz), Csarkasina (fehérorosz), Sztanjuta (fehérorosz), Garajeva (azeri), Miteva (bolgár), Mitrosz (lengyel), Rivkin (izraeli)
A karika szerenkénti döntő mezőnye: Kanajeva (orosz), Kondakova (orosz), Csarkasina (fehérorosz), Rivkin (izraeli), Miteva (bolgár), Garajeva (azeri), Makszimenko (ukrán), Ledoux (francia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik