Rg-Eb: két magyar került az egyéni összetett döntőjébe

Vágólapra másolva!
2022.06.17. 21:30
null
Pigniczki Fanni is döntős (Fotó: Földi Imre, archív)
Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna is bejutott az egyéni összetett szombati döntőjébe a tel-avivi ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon – jelentette az MTI.

A magyar szövetség pénteki hírlevelének tájékoztatása alapján a kontinensviadal második selejtezőnapján a felnőtt versenyzők szalaggal és buzogánnyal mutatták be gyakorlataikat. A magyaroktól az olimpikon Pigniczki Fanni mellett Wiesner Hanna csak buzogánnyal, míg Lovász Luca csak szalaggal szerepelt.

Pigniczki buzogánnyal 29.250 pontot kapott (20. hely), Wiesner 28.150 ponttal (30. hely) zárt. Szalaggal Pigniczki 29.800 ponttal 11. pozícióban fejezte be a versenyt, így a szer döntőjében a harmadik számú tartalék lesz, míg Lovász élete első felnőtt kontinensviadalán 21. lett (27.900).

A selejtezők lezárultával kialakult az egyéni összetett mezőnye, amelyet a három legjobb gyakorlat eredménye alapján állítanak fel. Itt Pigniczki 90.500 ponttal a 19., Wiesner 89.250 ponttal a 23. helyet szerezte meg, így mind a ketten bekerültek a szombati fináléba.

A versenyprogram szerint szombaton az egyéni összetett finálé mellett az együttes kéziszercsapatok selejtezőit rendezik meg, ahol szintén szőnyegre lépnek a magyarok.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik