Rapport Richárd a világ 100 legjobb sakkozója között

PÁL ISTVÁNPÁL ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2013.01.29. 18:50
Rapport Richárd második lett a sakkozók Wijk aan Zee-i szuperversenyének B-csoportjában. A Felix Promotion 16 éves versenyzője 25 Élő-pontot is szerzett, ennek köszönhetően bekerül az első százba a világranglistán. Ez remélhetőleg még csak a kezdet.

Rapport Richárd közeledik az élmezőny felé (Fotó: Felix Promotion, archív)
Rapport Richárd közeledik az élmezőny felé (Fotó: Felix Promotion, archív)

 

–Tud már örülni a második helyezésnek? Vasárnap még bosszús volt, mert nem első lett.
– Kissé csalódott vagyok, a tavalyi U20-as világbajnokság után ezúttal is ugyanannyi pontot szereztem, mint a győztes, mégis második lettem.

–Sose legyen rosszabb!
– Persze, és ha arra gondolok, hogy a többiek mögöttem végeztek, akkor azért jobb.

VÉLEMÉNY

Lékó Péter: „Ricsi remekül élt az eséllyel, és nagy lehetőség előtt áll. Azonban ezentúl sem lesz könnyebb dolga, hiszen mostantól, ha meghívják versenyekre, jönnek a lehetőségek, neki újra és újra bizonyítania kell."

Polgár Judit: „Ha továbbra is ezen a szinten teljesít, kitartóan edz és még több önbizalmat gyűjt, akkor szép jövő vár rá."

– A török Alexander Ipatov például tizenharmadik lett. A fiatalok között a vébén ő előzte meg.
– Igen, neki nagyon rosszul ment ezen a tornán, nem is tudom, miért. De hát nem is vele foglalkoztam, hanem saját magammal. A presztízs miatt is jobb lett volna nyerni, meg ugye akkor biztosan meghívnak jövőre is.

– Nem ígértek semmit a szervezők?
– Konkrétumot nem, bár mondták, szeretnének meghívni, de nem tudni biztosan, hogy meg tudnak-e.

– A mai világelitből beszélt valakivel?
– A világelső Magnus Carlsen odajött hozzám, és azt mondta, hogy jól sakkozom, csak így tovább! Viswanathan Ananddal is beszéltem, ő ugye jóban van Flumbort Andrással, aki kint volt velem.

– Biztos dagadt a melle a büszkeségtől, hogy Carlsen észrevette.
– Jólesett, de nem volt túl sok időm gondolkodni rajta, ugyanis nagy igénybevételt jelentettek a mérkőzések. Régóta nem vettem részt ilyen jellegű versenyen, és tizenhárom fordulót lejátszani nem könnyű.

A TELJES INTERJÚT KERESSE A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN! ÖSSZEÁLLÍTÁSUNKBAN RAPPORT RÉSZLETESEN BESZÉL ÉLETE ELSŐ SZUPERTORNÁJÁN SZERZETT ÉLMÉNYEIRŐL, ÉS ARRÓL, HOGY LEHET VÉGIGBÍRNI 16 ÉVESEN A NAPI TÍZ ÓRÁS TERHELÉSSEL JÁRÓ VERSENYT.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik