Párizs 2024: bemutató sportág lehet az e-sport

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.04.25. 13:00
Az e-sport nemzetközi szövetsége, az IeSF előrehaladott tárgyalásokat folytat a 2024-es párizsi nyári olimpia szervezőivel arról, hogy bemutató sportágként programba kerüljön a világszerte óriási népszerűségnek örvendő versenyszerű videojátékozás.  

Leopold Chung, az IeSF főtitkára szerdán elmondta, a megbeszélések alapján jó esélyt lát arra, hogy az e-sport a francia fővárosban ott legyen az ötkarikás játékok műsorában.

„Arra nincs lehetőség, hogy hivatalos sportágként kerüljön be a 2024-es programba az e-sport, de bemutató sportágként igen – mondta Chung. – A helyi szervezőbizottság és a város támogatja az elképzelést, ami komoly érv lehet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság számára.”

Az e-sport rövid időn belül hatalmas népszerűségre tett szert, világszerte mintegy 250 millió játékosa van jelenleg. A NOB még tavaly novemberben ismerte el az e-sportolást sporttevékenységnek.

Az IeSF-nek jelenleg 46 tagszövetsége van, és minden évben világbajnokságot rendez, melyeken három nagy játékkategóriában mérkőznek meg egymással a résztvevők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik