Parasport: meglepetésgyőzelem az első győri teqis-kupán

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.07.08. 15:22
null
Meglepetésgyőzelem a győri versenyen (Fotó: Parateqis)
Hétvégén sikeresen lezajlott a para teqis kupasorozat első versenye, aminek a győri Olimpiai Sportpark adott otthont – olvasható a versenysorozat rendezőinek közleményében.

 

Mint a beszámoló fogalmaz: a több hónapos szünet után nem is lehetett volna jobb eseménnyel folytatni a felfüggesztett versenyszezont, melynek az időjárási körülmények is kedveztek. A mozgáskorlátozottak számára kialakított új, innovatív ütős sportág versenyzői látványosan fejlődtek az év elején megrendezett nemzetközi Challenger-kupa óta, ami kiélezettebb és még élvezhetőbb mérkőzéseket eredményezett.

A versenysorozat első, győri állomását nagy meglepetésre a kameruni származású újonc, magyar válogatott para erőemelő Watchou Kouokam Sedric Roussel nyerte meg, a második helyen a januári Challenger-kupa 3. helyezettje, Szabó Lőrinc végzett, a bronzérmet az első para teqis versenyén induló, kerekesszékes teniszező,Vas Csaba szerezte meg. A dobogósok az érmek mellett pénzdíjnak is örülhettek.

A para teqis a Teq asztalon játszható speciális ütős sportág, amit nemtől, kortól és sérültségi szinttől függetlenül könnyen elsajátíthat bárki.

(Fotó: Parateqis)
(Fotó: Parateqis)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik