Öttusa-vk: hetedik lett a magyar vegyes váltó

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.29. 18:33
A hetedik helyen végzett a Palkovics Karolina, Horváth Norbert páros vegyes váltóban az öttusázók lengyelországi világkupaversenyén, Drzonkówban. Győzött a Natalia Coyle, Arthur Lanigan O'Keeffe ír kettős.

A magyarok a lovaglást megnyerték, csak időtúllépésért vontak tőlük négy pontot, úszásban pedig a harmadik legjobb időt érték el, vívásban és a lövészetekkel megszakított futásban viszont a 12 duót felvonultató mezőny második felében végeztek.

A szombati női versenyben Réti Kamilla 29. lett, vasárnap Harangozó Bence a 14., Demeter Gergely pedig a 15. helyen végzett.

A viadalon fiatal magyar csapat szerepelt.

A vk-sorozat februárban kezdődött – Demeter Bence győzelmével – Los Angelesben, és jól szerepelt ott az ötödikként végző Kasza Róbert is. Márciusban Kairóban találkozott a nemzetközi mezőny, az egyiptomi versenyen Kovács Sarolta lett ötödik, a Fröchlich Tamás, Alekszejev Tamara kettős pedig bronzérmet nyert vegyes váltóban.

Május elején, Kecskeméten Kovács bronz-, Demeter Bence ezüst-, kettejük váltója pedig aranyérmet nyert.

A vk-döntőt június végén a litvániai Druskininkaiban rendezik. Az Európa-bajnokság július közepén Minszkben lesz, az év fő versenye, a világbajnokság pedig augusztus végén Kairóban.

ÖTTUSA, VK-VERSENY, DRZONKÓW
1. írország (Natalia Coyle, Arthur Lanigan O'Keeffe) 1436 pont
2. Németország (Annika Schleu, Christian Zillekens) 1422
3. Kazahsztán (Jelena Potapenko, Pavel Iljasenko) 1420
…7. Magyarország (Palkovics Karolina, Horváth Norbert) 1357

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik