Öttusa-vb: Marosi remekül vívott, az 5. helyről folytatja

PIRCS ANIKÓPIRCS ANIKÓ
Vágólapra másolva!
2019.09.06. 15:10
A magyarok közül Marosi Ádámnak sikerült a legjobban a vívás a férfiak hagyományos versenyében a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon, az ötödik helyen várja a folytatást.
Marosi Ádám az 5. helyről folytatja szombaton – A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Tumbász Hédi)
Marosi Ádám az 5. helyről folytatja szombaton – A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Tumbász Hédi)

A pénteki programot a férfiak döntője nyitotta a budapesti világbajnokságon.

Marosi Ádám – miként a csütörtöki selejtezőben nyújtott visszafogott teljesítménye után megígérte – „más emberként” lépett a pástra a Ludovika Arénában, és a Bp. Honvéd olimpiai bronzérmese ezúttal kiválóan vívott: 21 győzelemmel és 14 vereséggel az ötödik legjobb eredménnyel zárta a számot.

„Fogalmam sincs, hogy tudtam ezt az állapotot fenntartani, de most ez egy állati vívás lett a szó legnemesebb értelmében. Beletettem magam, s nagyon köszönöm a szurkolótáborunknak, élükön Balogh Gáborral, hogy végigküzdötték velem, velünk ezt a számot" – mondta az etap végén Marosi Ádám.

 

Kasza Róbert és Demeter Bence egyaránt 19-16-os mutatóval a 13., illetve a 14. helyről folytatja szombaton a döntőt, a 10 győzelme mellé 25 vereséget elszenvedő Regős Gergely a sereghajtó a harminchat tagú mezőnyben.

„Egy picit csalódott vagyok, mert néhány tussal adhattam volna többet, két-három találattal több kell ahhoz, hogy az ember éremért küzdhessen. De a pontszerzés még ott lebeg a szemem előtt, és természetesen az, hogy a csapatversenyben aranyéremmel zárjunk. Minden tőlem telhetőt megteszek majd a sikerért” – értékelt Kasza Róbert.

A férfiak döntője szombaton a Kincsem Parkban kialakított öttusaarénában folytatódik, ahol a lelátóról, egy helyről végigkövethető az úszás, a bónuszvívás, a lovaglás és a laser run is.

ÖTTUSA-VB, BUDAPEST
A TOVÁBBI PÉNTEKI PROGRAM
NŐI DÖNTŐ
13.45:
úszás (Kincsem Park)
14.45: bónusz vívás (Kincsem Park)
16.30: lovaglás (Kincsem Park)
18.30:lövészet-futás (Kincsem Park)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik