Öttusa: mind a négy magyar döntős a szófiai világkupán

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2021.04.15. 18:17
null
Gulyás Michelle (Fotó: Tumbász Hédi – archív)
Mind a négy magyar versenyző bejutott a szombati döntőbe a szófiai világkupaverseny női kvalifikációjából. Igaz, a bolgár fővárosban nem csak a selejtező rostálta meg a mezőnyt.

 

Több mint egyesztendős kihagyás után márciusban Budapesten indult útjára ismét az öttusázók világkupa-sorozata. A koronavírus-járvány miatt a szervezők szigorú szabályok mellett rendezték meg a viadalt, a mindennapos teszteknek, a kötelező maszkviselésnek (több fegyelmezetlen edző akkreditációját is elvették) hála, mindössze egy pozitív PCR-teszt született, ami egy az utolsó napi mix váltóra érkező egyiptomi versenyzőé volt.

Bulgáriában úgy tűnik, borult a rendszer, hiszen az első szófiai világkupáról már pozitívan tért haza egy francia versenyző és edzője, a csütörtökön kezdődött második verseny előtt elvégzett tesztek pedig több esetben támasztották alá a vírusfertőzést, az olasz csapat például nem is tud indulni a világkupán.

A magyarok köszönik, jól vannak. Hogy mennyire, azt a hölgyek be is bizonyították a csütörtöki selejtezőben, remek szerepléssel mind a négy versenyzőnk könnyedén a szombati döntőbe jutott. Extra-teljesítményt ezen a napon Gulyás Michelle és Simon Sarolta nyújtott – előbbi 22 tussal megnyerte a B-csoport vívását és a leggyorsabb eredményt tempózta úszásban, utóbbi az A-csoportban remekelt a páston – 18 találattal nyerte meg ezt a számot. De a C-csoportban szereplő Alekszejev Tamara és Guzi Blanka is magabiztosan menetelt végig a napon, olyannyira, hogy Kállai Ákos női szövetségi kapitány szerint egy percig sem kellett izgulnia versenyzőiért.

„Boldogabbak vagyunk, mint egy héttel ezelőtt, mert most négyből négy lett a mérlegünk úgy, hogy igazából egy másodpercig sem kellett izgulni a lányok továbbjutásáért. Gulyás Michelle és Simon Sarolta nagy dicséretet érdemel, mindkét fiatal versenyzőnk zseniális volt a páston, le a kalappal előttük” – mondta a kapitány.

Pénteken a férfi selejtezőkkel folytatódik a világkupa, Bereczki Richárd, Demeter Bence, Kardos Bence és Kasza Róbert kezdi meg a küzdelmeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik