Öttusa: lezárult a jelölés; a sportág jövőjéről egyeztettek

Vágólapra másolva!
2020.08.19. 17:28
null
Bretz Gyula (képünkön) a sportág jövőjéről egyeztetett (Fotó: Földi Imre)
Szerdán egyórás megbeszélést folytatott az öttusasport jövőjéről Bretz Gyula, a Magyar Öttusaszövetség elnöke és Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke.

 

Szeptember 2-án tartja tisztújító közgyűlését a Magyar Öttusaszövetség, a mai napon zárult le a jelölés a tisztségekre, vagyis az elnöki, az általános alelnöki, a két alelnöki, illetve hét elnökségi tagsági posztra. A jelölőbizottság szerdától kezdi el értesíteni a kritériumoknak megfelelt jelölteket, akiknek augusztus 29-ig kell visszaigazolni, hogy vállalják-e a jelölést, s így rákerülhetnek a szavazólapra.

A közelgő közgyűlés kapcsán szerdán megbeszélést tartott egymással Bretz Gyula, a szövetség elnöke, valamint Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a Budapesti Honvéd Sportegyesület első embere. Mivel a sportág katonai gyökerekkel rendelkezik, így a két szövetség eddig is jó kapcsolatot ápolt egymással, elég csak a 2018-as budapesti katonai világbajnokság megrendezésére gondolni.

„Simicskó úr több sportág területén is kitűnően felkészült vezető, így az öttusa sportra is nagy rálátással rendelkezik. A jó hangulatú, konstruktív megbeszélés során a közös eljövendő munkáról folytattunk beszélgetést, például arról, hogy az öttusa országos lefedettségben miként tudna együtt működni a Honvédelmi Sportszövetség és az öttusa szövetség. Nemrégiben újabb honvédelmi sportközpont létrehozásáról döntött a kormány, s szeretnénk helyi szinten együttműködést kialakítani, ezeknek a lehetőségeit tártuk fel most. De részletekbe a közgyűlést követően bocsátkoznék” – mondta Bretz Gyula, a Magyar Öttusaszövetség elnöke.

Korábban felvetődött az is, hogy Simicskó István, illetve több új jelölt is lehet a szövetség elnöki posztjára, de a végleges névsort augusztus 29-e után tudjuk meg.

 

MIZSÉR ATTILA: BEAVATKOZÁSRA VAN SZÜKSÉG

Szöuli olimpiai bajnokunk, Mizsér Attila a közelgő tisztújító közgyűlés „előhangjaként” a magyar öttusasporttal kapcsolatos meglátásait, gondolatait osztotta meg facebook oldalán. A kritikus hangvételű posztot az öttusa szeretete, a sportág iránti aggódás és az elmúlt négy esztendő tapasztalatai alapján fogalmazta meg a sportvezető, aki 2016 óta tanácsadóként dolgozik a Magyar Öttusa Szövetség elnöksége mellett.

„Az elmúlt négy esztendőben sem voltam passzív, próbáltam a szövetség, a sportág irányításába integrálni azt a tudást, amit az elmúlt évtizedekben felhalmoztam. A bankszektorban szervezet fejlesztőként dolgoztam, vagyis pontosan tudom, hogy mitől működik vagy éppen akadozik, roskadozik egy szervezet, melyek azok a pontok, gócok, ahol beavatkozásra van szükség, hiszen rendszerszemlélettel tekintek arra a sportágra, amelyet öt és fél évtizede imádok, szeretek, ebben teljesedtem ki” – magyarázta Mizsér Attila, akit több válogatott sportoló is általános alelnöki posztra delegált az augusztus 19-én lezárult jelölő procedúrán.

„Élvezem a sportolók, több edző, a szülők bizalmát és szeretném, ha a közgyűlést követően tevékenyen tudnék részt venni a sportág irányításában, koordinálásában és innovatív eszközökkel végre huszonegyedik századi módon lenne kezelve a sportágunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik