Olimpia: már több mint tíz ország jelentkezett a 2036-os játékok rendezésére

MTI/L. M.MTI/L. M.
2022.08.27. 12:27
null
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke (Fotó: AFP)
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) német elnöke szerint már több mint tíz ország jelentkezett a 2036-os nyári ötkarikás játékok rendezésére – írja az MTI.

„A verseny már javában zajlik, több mint tíz országból vannak érdeklődők. Négy kontinensről jeleztek rendezési szándékot, és remélhetőleg ez így is marad” – nyilatkozta a sportvezető.

Hozzátette, Óceániából nincs jelentkező, de ez érthető, hiszen 2032-ben az ausztráliai Brisbane ad otthont az olimpiának.

Thomas Bach szerint azért van ilyen sok érdeklődő, mert a NOB komolyan megreformálta a pályázati és a helyszínkijelölési eljárást az elmúlt években.

A múlt vasárnap véget ért müncheni multisport Európa-bajnokság sikere miatt napok óta ismét téma Németországban a rendezés. Az országban legutóbb ötven éve, 1972-ben Münchenben rendeztek ötkarikás játékokat, a közelmúltban a hamburgi nyári és a müncheni téli olimpiai pályázat egyaránt a népszavazások miatt bukott el.

Bach leszögezte, sohasem csinált titkot abból, hogy szeretné, ha a hazája ismét házigazda lehetne, ezért is örül, hogy újra szóba került a pályázás lehetősége.

A következő három nyári olimpiának sorrendben Párizs, Los Angeles és Brisbane ad otthont. A 2036-os eseményre 2018 óta Mexikó, Indonézia, India, Nagy-Britannia, Katar, Spanyolország, Oroszország, Törökország, Szaúd-Arábia és Egyiptom is nyilvánosságra hozta pályázási szándékát.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek